Στα όρια τους οι δικαστικοί υπάλληλοι: Διακοπή εργασιών στις 10 Νοεμβρίου από τις 12:30

Στα όρια τους οι δικαστικοί υπάλληλοι: Διακοπή εργασιών στις 10 Νοεμβρίου από τις 12:30

Σε διακοπή εργασιών από τις 12:30 μέχρι και το τέλος του ωραρίου προχωρούν από την Τετάρτη 10/11 οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας, προκειμένου να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνάς, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο», ενώ κάνουν λόγο για κενές θέσεις που αγγίζουν το 50%. Σχετικό ρεπορτάζ είχε κάνει πρόσφατα το documentonews.gr, όπου σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 2.979 κενά σε συνολικά 8.975 οργανικές θέσεις.

Διαβάστε επίσης: Δικαιοσύνη: Η έλλειψη 3.000 δικαστικών υπαλλήλων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην απονομή δικαιοσύνης

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας έχουν φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Οι κενές θέσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων ανέρχονται στο 35% των οργανικών θέσεων και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως το Πρωτοδικείο Αθηνών, αγγίζουν το 50%. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει ως αποτέλεσμα την αφόρητη εργασιακή πίεση πέρα από τα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, αφού ο κάθε υπάλληλος αναγκάζεται να εργάζεται σχεδόν για δύο.

Οι αμοιβές των Δικαστικών Υπαλλήλων παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές, στα επίπεδα του 2012, τότε που μειώθηκαν κατά 40% με την επιβολή των μνημονίων. Είναι ο ένας λόγος (ο άλλος είναι η δυσκολία του αντικειμένου εργασίας) που λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του διαγωνισμού 1Κ του 2017 αποδέχτηκαν τον διορισμό τους. Αυτό συνέβη και μετά την αναπλήρωση όσων δεν αποδέχτηκαν, στην οποία προχώρησε το ΑΣΕΠ και ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Δεν καταβάλλονται ούτε οι πραγματικές υπερωρίες που πραγματοποιούνται σε τμήματα όπως οι Έδρες, η Ανάκριση, η Εκκαθάριση, οι Εκτελέσεις, το Αυτόφωρο κ.α. και δεν πληρώνεται η εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών.

Τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή, η ανεπάρκεια των χώρων (γραφείων και ακροατηρίων) και η ελλιπής συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (κλιματισμός, ασανσέρ κ.λπ.) δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας και την εξυπηρέτηση δικηγόρων και πολιτών.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα:

Την διακοπή των εργασιών σε όλες τις Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας, την Τετάρτη 10-11-2021 από 12.30 μ.μ., μέχρι τέλος ωραρίου.

Την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην ανωτέρω ημερομηνία (ώρα έναρξης 1.00 μ.μ.), προκειμένου να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να οργανώσουμε συγκεκριμένους τρόπους δράσης για την επίλυσή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην Συνέλευση»

Μυστικά & Documento

20/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter