Στα Paradise Papers εταιρία με την οποία εμπλέκεται ο Φερχόφστατ

Στα Paradise Papers εταιρία με την οποία εμπλέκεται ο Φερχόφστατ

Ο Γκι Φερχόφστατ, ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής για διασυνδέσεις του με εταιρία που αναφέρεται στα Paradise Papers.

O Φερχόφστατ μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Exmar – βελγικής ναυτιλιακής – φέρεται να χρησιμοποιούσε εταιρία offshore η οποία αναφέρεται στα Paradise Papers, με σκοπό να παρακάμψει φορολογικούς νόμους.

Οι αποκαλύψεις σε βάρος του Φερχόφστατ έγιναν γνωστές από το Εργατικό Κόμμα του Βελγίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Exmar μεταξύ του 2010 και του 2016. Σύμφωνα με τους ισολογισμούς, είχε ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ. Στο διοικητικό συμβούλιο ήταν επίσης και ο Χάουαρντ Γκάτμαν, πρέσβης των ΗΠΑ στο Βέλγιο επί θητείας Ομπάμα.

Τα Paradise Papers καταγράφουν την εταιρία Exmar Offshore, με έδρα τις Βερμούδες, μέλος του Ομίλου Exmar. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1997, με αντικείμενο, υπηρεσίες ενέργειας.

Η Πήτερ Μέρτενς, πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι Φερχόφστατ «δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε την ύπαρξη της εταιρίας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Φερχόφστατ, Μπραμ Ντέλεν δήλωσε, «πρόκειται για fake news. Η Exmar Offshore δραστηριοποιείται κυριολεκτικά «εκτός ηπειρωτικής επικράτειας», όπως σε θαλάσσιες πλατφόρμες και δεν έχει καμία σχέση με τις offshore με την οικονομική έννοια της λέξης».

«Το Εργατικό Κόμμα εσκεμμένα δημιουργεί σύγχυση. Επιπλέον, ο Φερχόφστατ έχει φύγει από το διοικητικό συμβούλιο εδώ και πάνω από ένα χρόνο», υποστήριξε ο ίδιος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter