Στα «πλοκάμια» της Ιντερπόλ, 47 άτομα ελέγχονται για στημένα ματς στην Ελλάδα

Στα «πλοκάμια» της Ιντερπόλ, 47 άτομα ελέγχονται για στημένα ματς στην Ελλάδα

Σε 47 άτομα γίνεται έρευνα από την Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές, για υπόθεση που αφορά κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων του πρωταθλήματος της σούπερ Λίγκας 2 και παράνομου στοιχηματισμού. Η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 4 μήνες και από τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, που παρακολουθούνταν και καταγράφονταν, μετά από έρευνα του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα και του Διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρη Λουκόπουλου, προκύπτουν στοιχεία που ενδέχεται να «δέσουν» την υπόθεση, προκειμένου οι πρωταγωνιστές της να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Το τελευταίο τριήμερο έχουν γίνει έφοδοι από την Οικονομική Αστυνομία σε περίπου 30 σπίτια και γραφεία ατόμων, που φέρονται να σχετίζονται με τα στημένα παιχνίδια, ενώ έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία.

Οι έρευνες έγιναν σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα και το Ηράκλειο, όπου έχουν έδρα και ομάδες της ΣΛ2, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τις FIFA – UEFA ως το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Η έρευνα στην Ελλάδα είναι ένα «κομμάτι» μίας ευρύτερης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε άλλες τέσσερις χώρες της Ευρώπης, την Σουηδία, την Σλοβενία, την Σλοβακία και την Τσεχία. Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχε γίνει συνάντηση των Εισαγγελέων των χωρών, που είχαν εμπλεκόμενες ομάδες στο παράνομο στοίχημα. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στη Χάγη, όπου συμμετείχε και ο Ελληνας εισαγγελέας.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή θα μεταφερθούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Καταθέσεις έχουν δώσει αρκετά άτομα, ωστόσο δεν έχουν γίνει συλλήψεις ακόμη.Η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter