Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το Παίδων «Αγία Σοφία»

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το Παίδων «Αγία Σοφία»

Συγκέντρωση έξω από το Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν γιατροί του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν για τις σοβαρές ελλείψεις όχι μόνο σε αναισθησιολόγους που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν τα τακτικά χειρουργεία αλλά και σε άλλους τομείς.

«Στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας θα συναντήσεις εργαζόμενους που δουλεύουν με αυταπάρνηση με ελαστικές σχέσεις εργασίας με χρωστούμενες άδειες και ρεπό εργαζόμενους που δουλεύουν με απάνθρωπα ωράρια (π.χ 36 ώρες συνεχόμενα οι ειδικευόμενοι γιατροί)» εξηγούν οι γιατροί και ζητούν από τους γονείς και τους εργαζόμενους να μην παραμένουν παθητικοί θεατές.

«Πάνω από 2800 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν» αναφέρουν γιατροί του νοσοκομείου.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη «όλες οι κλινικές και τα τμήματα έχουν ανάγκη από την προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού. Για τους αναισθησιολόγους από τους 17 θα πρέπει να προκηρυχθούν οι 7 θέσεις και όχι οι 4 για να μπορέσουν να δουλέψουν τα τακτικά χειρουργεία να μην φτάνουν τα 2800 σε αναμονή».

«Φτάσαμε ως εδώ γιατί εδώ και πολλούς μήνες υπάρχει ένα σχέδιο κατεδάφισης της δημόσια παιδιατρικής περίθαλψης το οποίο ζήσαμε καταρχήν στα περιφερειακά νοσοκομεία με την εγκατάλειψη των παιδιατρικών τμημάτων χωρίς να προκηρύσσονται οι κενές θέσεις. Στην συνέχεια το είδαμε από την αρχή του 2022 στο Παίδων Πεντέλης όπου είχαμε στην αρχή το πρόσχημα του εμβολιαστικού κέντρου και μετά το πρόσχημα της λειτουργίας μέσα στο νοσοκομείο χώρου φιλοξενίας υγιών παιδιών τα οποία ήταν και τα δύο προσχήματα για να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο. Μετά το είδαμε με το Καραμανδάνειο το οποίο είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο σε όλη την Δυτική Ελλάδα και το βλέπουμε τώρα σε όλο του το μεγαλείο και με τον Αγία Σοφία το οποίο είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας» περιέγραψε ο γενικό γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος «είναι μια μεθοδευμένη ενέργεια γιατί κάποιοι φαντασιώνονται ότι η παιδιατρική νοσοκομειακή περίθαλψη έχει πολύ ψωμί για διάφορους “επενδυτές” στον ιδιωτικό τομέα επειδή όπως καταλαβαίνετε ο μεγαλύτερος εκβιασμός δεν είναι όταν είσαι άρρωστος εσύ ο ίδιος είναι αν είναι άρρωστο το παιδί σου γι αυτό τα κάνουν όλα αυτά να υποβαθμιστούν όλα τα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία και να οικονομάνε οι ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες με περισσότερα από όσα οικονομάνε σήμερα».

Δεν λείπουν μόνο αναισθησιολόγοι

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν συνολικά τις ελλείψεις του νοσοκομείου:

Ελλείψεις μικροβιολόγων βιολόγων τεχνολόγων στο μικροβιολογικό τμήμα που έχει ως αποτέλεσμα να υπολειτουργεί το εργαστήριο της μοριακής με συνέπεια να μην βγαίνουν αποτελέσματα PCR για τον COVID-19 τα Σαββατοκύριακα (ακόμα και σε γενικές εφημερίες).Επιπλέον λόγω αναρωτικής δύο γιατρών που προστέθηκαν στις χρόνιες ελλείψεις (το εργαστήριο λειτουργεί με το 1/3 των ιατρών που προβλέπεται ) πλέον θα μπορούν να δουλεύονται μόνο τα εξαιρετικά επείγοντα δείγματα ενώ απο 1/10 δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των μισών εφημεριών.

Ελλείψεις προσωπικου στο Αιματολογικό και το Βιοχημικό Τμήμα με αποτέλεσμα τα δείγματα στην βραδινή βάρδια κλειστής εφημερίας να στέλνονται στο διπλανό νοσοκομείο και να μην γίνονται κάποιες σημαντικές εξετάσεις .

Ελλείψεις ιατρών στην νευρολογική κλινική στην πυρηνική ιατρική αλλά και γιατρών στα δύο τμήματα Μεσογειακής Αναιμίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter