Στα ρεκόρ Γκίνες Youtuber που δημιούργησε το πρώτο πραγματικό αναδιπλούμενο φωτόσπαθο στον κόσμο (Video)

Στα ρεκόρ Γκίνες Youtuber που δημιούργησε το πρώτο πραγματικό αναδιπλούμενο φωτόσπαθο στον κόσμο (Video)

Ένας YouTuber έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία ενός αναδιπλούμενου φωτόσπαθου. Πρόκειται για τον Αλεξ Μπουρκάν ο οποίος πέτυχε να δημιουργήσει ένα πύρινο σπαθί με μήκος από ένα μέτρο, και θερμοκρασία 2.800°C, το οποίο μπορεί να κόψει το ατσάλι.

«Σε όλη μου τη ζωή ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Star Wars και το φωτόσπαθο ήταν το πιο περιζήτητο gadget μου», είπε ο Αλεξ Μπουρκάν.

«Από το 2013 το κύριο πεδίο της έρευνας και της δουλειάς μου ήταν ο εξοπλισμός παραγωγής υδρογόνου, οπότε αποφάσισα, ίσως, ότι θα μπορούσα να φτιάξω κάτι. Κάθε βήμα κατά τη διάρκεια [της] διαδικασίας ανάπτυξης και κατασκευής ήταν μια πρόκληση», εξήγησε.

Ο Ρώσος YouTuber σχεδίασε και κατασκεύασε εξοπλισμό υψηλής πίεσης που θα μπορούσε να προσαρμοστεί για το φωτόσπαθο. Αυτό περιλαμβάνει μια συσκευή ηλεκτρόλυσης – μια συσκευή για την παραγωγή των αναγκαστικά υψηλών ποσοτήτων υδρογόνου και οξυγόνου που μπορεί επίσης να συμπιέσει το αέριο σε οποιαδήποτε πίεση χωρίς μηχανικό συμπιεστή.

Μετά από εκατοντάδες πειράματα, ο Μπουρκάν κατάφερε τελικά να προσαρμόσει τον ηλεκτρόλυση ώστε να προσεγγίσει ι το σχήμα και το μήκος ενός φωτόσπαθου – πριν προχωρήσει στο σχεδιασμό της λαβής.

«Η πιο δύσκολη εργασία ήταν η συμπίεση ολόκληρου του συστήματος διανομής αερίου σε μια λαβή φωτόσπαθου», είπε.

Το φωτόσπαθο μπορεί επίσης να προσελκύσει κεραυνούς και άλλες φορτίσεις υψηλής τάσης – αλλά δυστυχώς λειτουργεί μόνο για 30 δευτερόλεπτα με πλήρη ισχύ πριν χρειαστεί να το απενεργοποιήσετε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter