Στα σκαριά το ευρωπαϊκό «υγειονομικό διαβατήριο» για τον τουρισμό

Στα σκαριά το ευρωπαϊκό «υγειονομικό διαβατήριο» για τον τουρισμό

Ένα «υγειονομικό διαβατήριο» σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση στον τουριστικό τομέα

Αυτό ανέφερε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, το μεγάλο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το «υγειονομικό διαβατήριο».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεοχάρης ανάφερε, ότι γίνεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών. Αν για παράδειγμα πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία προτού έλθει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ, όπως αναφέρθηκε.

Ωστόσο ο υπουργός ήταν συγκεκριμένος λέγοντας πως αφίξεις τουριστών από χώρες πέραν της Ευρώπης δεν αναμένονται στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ήταν αρκετά αισιόδοξος ως προς το οικονομικό μέρος των προβλέψεών του, κάνοντας λόγο για πτώση στον τουρισμό κατά 50%, λέγοντας πως η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικής χώρας στη Μεσόγειο.

Παράλληλα δήλωσε πως υπό προϋποθέσεις, και εφόσον δεν υπάρχουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, θα γίνει προσπάθεια να σηκώσει το βάρος μία τουριστική περίοδο 3 μηνών και συγκεκριμένα οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος. Συμπλήρωσε επίσης πως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων (Tour Operators) του εξωτερικού οι οποίο εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και περιμένουν πως θα ξεδιπλωθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε ξενοδοχεία κλπ. Τέλος στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού επισήμανε ότι έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο κίνητρα για ενίσχυση του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter