Στα σκαριά τo who is who μεταναστευτικών συλλόγων

Στα σκαριά τo who is who μεταναστευτικών συλλόγων

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης τίθενται οι δραστηριότητες των μεταναστευτικών οργανώσεων και των συλλόγων που εκπροσωπούν πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επιδιώκεται η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που να αποτυπώνει το πλήρες προφίλ των αναγνωρισµένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης των πολιτών τρίτων χωρών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ετσι, θα διαμορφωθεί ένας ηλεκτρονικός «χάρτης» με στοιχεία για τις μεταναστευτικές κοινοτήτες και τις δομές τους, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες κ.ά. ) και από το περιεχόμενο της ταυτότητά τους (πολιτιστικό, κοινωνικοοικονομικό κ.λ.π.).

Με την καταγραφή των στοιχείων που θα πραγματοποιηθεί από το Τµήµα Κοινωνικοοικονοµικής Ένταξης ( ∆ιεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης) του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής , θα αποτυπωθούν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των φορέων αυτών στο σύνολο της επικράτειας, όπως επίσης και το καταστατικό τους .

Το ηγετικό επιτελείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας προβάλλει τους εξής δύο βασικούς λόγους για τη δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων:

– την πληρέστερη ενηµέρωση τόσο των πολιτών τρίτων χωρών όσο και των συναρµόδιων δηµόσιων φορέων σχετικά µε τις δραστηριότητες των αναγνωρισµένων φορέων συλλογικής εκπροσώπησης και

-τη διευκόλυνση του σχεδιασµού και της υλοποίησης µέτρων µεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικών ένταξης, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Ένταξη.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/02/15/5c66f2a6825e636db3582703.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter