Στα Σκόπια ρίχνουν του «μεγαλοπρεπείς» φράκτες (Photos + Video)

Στα Σκόπια ρίχνουν του «μεγαλοπρεπείς» φράκτες (Photos + Video)

Δεν είναι μόνον τα συνεργεία που ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν όλες τις πινακίδες που αναφέρονται στην επίσημη ονομασία της χώρας, καθώς από «Μακεδονία» θα πρέπει πλέον να αναγράφεται το «Βόρεια Μακεδονία».

Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε ακόμα μία «συμβολική» κίνηση χωρίς να παραβλέπει κανείς και το ουσιαστικό περιεχόμενό της.

Αφαιρείται όλο το κιγκλίδωμα γύρω από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δώσει ένα σημαντικό μήνυμα: Να αφαιρεθούν όλα όσα συμβάλλουν στη διαίρεση της χώρας και του λαού στη νέα πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαταλείποντας διαιρέσεις και εθνικισμούς.

Η κίνηση αυτή ήταν μέσα στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Ζάεφ που ανέβηκε στην εξουσία και αποβλέπει στην αφαίρεση όλων όσων θυμίζουν το «εθνικιστικό» παρελθόν.

Το κιγκλίδωμα αυτό που αφαιρέθηκε και είχε κοστίσει 700 χιλιάδες ευρώ θα αποθηκευθεί. Συμπεριλαμβάνεται σε μία σειρά πολεοδομικών παρεμβάσεων των συντηρητικών και εθνικιστικών κυβερνήσεων που  μαζί με αγάλματα και πολλές… κολώνες νεοκλασικού ρυθμού τόνιζαν τις… ιστορικές ρίζες.

Η Συμφωνία των Πρεσπών θέτει πλέον τέλος στα ανιστόρητα παραμύθια…

https://twitter.com/RT_com/status/1093860750093836288

Αλλαγή και στο όνομα της Δημοκρατίας, στο κυβερνητικό κτίριο των Σκοπίων

Η χώρα ετοιμάζεται για την αλλαγή της ονομασίας της, σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Κάτι τέτοιο ίσως να συμβεί αύριο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνορικές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter