Στα ταμεία του Δημοσίου εκατομμύρια από μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα

Στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου περιήλθαν οριστικά περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πρόκειται για τα χρήματα που επιστράφηκαν από τον επιχειρηματία , Γιώργο Καμάρη , προκειμένου να έχει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Ο Γ. Καμάρης εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη.

Σε σχετική του ανακοίνωση πάντως , ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφέρει: :

«Το ποσόν των 4.313.675 ευρώ που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο. Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο λογαριασμός με δικαιούχο του Ελληνικό Δημόσιο έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.