Στα τέλη Ιουνίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Στα τέλη Ιουνίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Τι εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και γιατί δεν δέχθηκε να προηγηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) το Σάββατο 27 Ιουνίου και τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του κόμματος στα τέλη του καλοκαιριού και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από την πορεία της πανδημίας, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η απόφαση δεν στερείται παρασκηνίου αφού η μειοψηφία πίεζε να προηγηθεί της συνεδρίασης της ΚΕΑ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που δεν έγινε δεκτό. Απόφαση που θα πρέπει να ερμηνευτεί ως συνέχεια των όσων ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος στην ομιλία του στο Οικονομικό Forum των Δελφών όταν και ειδικά στην αποστροφή του ότι «Έχω αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι μια απόφαση ειλημμένη, δεν αφορά πρόσωπα, αφορά πολιτικές. Αγαπώ και εκτιμώ όλους τους συντρόφους μου, παλιούς και καινούργιους. Όμως, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά».

Επιπροσθέτως, η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς την ΚΕΑ είναι αφενός να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση – πρόταση που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο και η προσθήκη αυτή να χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος αφετέρου να αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας εισηγείται την επανεκκίνηση της εγγραφής νέων μελών τόσο στον iSYRIZA, όσο και στις Οργανώσεις Μελών, την έκδοση κάρτας μέλους για όλα τα μέλη, τις επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα και τη διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων και συνελεύσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter