Στα βουβά περνά η κυβέρνηση την επίσκεψη του προέδρου της Β. Μακεδονίας – Καμία αναφορά στα επίσημα social media

Στα βουβά περνά η κυβέρνηση την επίσκεψη του προέδρου της Β. Μακεδονίας – Καμία αναφορά στα επίσημα social media

Τι κι αν ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι βρίσκεται στην Αθήνα ήδη από χθες, Δευτέρα πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας μετά την ανεξαρτησία της Βόρειας Μακεδονίας. Επιδιδόμενη σε μια παράξενη διπλωματική πρακτική, η πολιτική ηγεσία της χώρας επιλέγει να περάσει στα… βουβά τη συγκεκριμένη επίσκεψη. 

Λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία αναφορά για το γεγονός στα social media. Το ίδιο συμβαίνει και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου οι οποίοι μέχρι και αυτή την ώρα επιλέγουν να αποκρύψουν το γεγονός χωρίς να έχουν αναρτήσει τίποτα. 

Φυσικά, η πρακτική αυτή της σιγής που επιλέγει στην συγκεκριμένη περίπτωση η πολιτική ηγεσία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πεπατημένη όπου οι αναρτήσεις είναι συνεχείς όταν πρόκειται για μια επίσημη επίσκεψη και μάλιστα κάποιου προέδρου.

Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία από την πλατεία Συντάγματος και τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου ο Στέβο Πενταρόφσκι κατέθεσε στεφάνι έχοντας στον πλευρό του μόνο τον… υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστα Φραγκογιάννη μιας και κανείς υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν διατεθειμένος να αναλάβει αυτό το εθυμοτυπικό καθήκον. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε κόλλημα, αν και τον συνάντησε πρόσφατα στα Σκόπια ενώ δεν βρέθηκε ουδείς άλλος.

Και τελικά ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας έχει μείνει μόνος να διαφημίζει την επίσκεψή του στην Αθήνα στα social media.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter