Στα χέρια ιδιωτών ο έλεγχος ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας – Τι λέει ο ταμίας της ΟΕΝΓΕ στο Documentonews

Στα χέρια ιδιωτών ο έλεγχος ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας – Τι λέει ο ταμίας της ΟΕΝΓΕ στο Documentonews

«Με ποιό τρόπο θα αξιολογούνται τα δημόσια νοσοκομεία όταν δεν έχουν την δυνατότητα να παράγουν το έργο που θα μπορούσαν καθώς λείπει προσωπικό υποδομές και χρηματοδότηση» αναφέρει ο ταμίας της ΟΕΝΓΕ κ.Γιάννης Γαλανόπουλος μιλώντας στο documentonews.gr με αφορμή την ψήφιση του νόμου του υπουργείου υγείας για την σύσταση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε.

Πρόκειται για έναν οργανισμό που θα κάνει αξιολόγηση σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές «προφανώς από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα εξαρτάται και η χρηματοδότηση και θα χαρακτηρίζονται και κάποιες υγειονομικές μονάδες ως κατάλληλες να κάνουν κάτι ή όχι» εξηγεί η κ Γαλανόπουλος.

Για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ μιλά η ΠΟΕΔΥΝ σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την Σύσταση Οργανισμού Διασφάλισης της ποιότητας στην υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.ΠΥ. Α.Ε.).

Πρόκειται για την η τρίτη Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί στο ΕΣΥ αλλοιώνοντας το Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΥΝ προσθέτοντας οτι οι παθογένειες του συστήματος δεν δημιουργούνται από την έλλειψη Αξιολόγησης ή συντονισμού που υποτίθεται θα αναλάβει η νέα Ανώνυμη Εταιρεία. Εξάλλου οι υπηρεσίες συντονίζονται από το Υπουργείο, τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τους Φορείς. Οι παθογένειες δημιουργούνται από την έλλειψη χρηματοδότησης (Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στο χαμηλότερο ποσοστό 5% του ΑΕΠ από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και την υποστελέχωση (40000 οι κενές οργανικές θέσεις).

Τα Νοσοκομεία έχουν ένα δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Απρίλιο. Πως λοιπόν να επενδύσουν σε εξοπλισμό και υποδομές;

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει κοροϊδία ότι η κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει τις συμβάσεις για ενάμιση μήνα μέρους του επικουρικού προσωπικό. «Αυτό είναι κοροϊδία καθ’ ότι η παράταση είναι για λίγες ημέρες και όχι για όλες τις ειδικότητες Επικουρικών (Διοικητικό, Τεχνικό, Προσωπικό ιατρικής υπηρεσίας κλπ)».

Στόχος του συγκεκριμένου νόμου είναι η αδιαφάνεια, η συρρίκνωση των δημόσιων δομών υγείας και η κερδοφορία του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα ανέφερε το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως με τον συγκεκριμένο νόμο προβλέπεται ότι, για την πολιτική αξιολόγησης των μονάδων υγείας συστήνεται Ανώνυμη Εταιρεία, ένα γραφειοκρατικό μόρφωμα που θα λειτουργεί ανεξέλεγκτα δίνοντας χώρο στη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την ενίσχυση του πελατειακού κράτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter