Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο άτομα που εμπορευόταν προσωπικά δεδομένα πολιτών

Στα χέρια της ΕΛΑΣ δύο άτομα που εμπορευόταν προσωπικά δεδομένα πολιτών

Συνελήφθησαν μια 46χρονη και ένας 64χρονος, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν παράνομα, επεξεργάζονταν και διέθεταν σε τρίτους, ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα πολιτών. 

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων και για απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δύο άτομα κατείχαν ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικούς αριθμούς), για την ύπαρξη των οποίων ενημέρωναν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κυρίως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που τυχόν ενδιαφέρονταν για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά αρχεία, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εσωτερικός σκληρός δίσκος, 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές αποθήκευσης USB.

Η 46χρονη και ο 64χρονος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα ψηφιακά μέσα και πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter