Σταϊκούρας: Έως τις 15 Ιουνίου η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Σταϊκούρας: Έως τις 15 Ιουνίου η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Εντός του πρώτο δεκαπενθημέρου του Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής σύμφωνα με όσα παρέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κατά την απάντησή του σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.

«Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους περίπου 1,4 δισ. ευρώ» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Στόχος είναι αυτό το πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και τα ποσά να καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι αρχές τις Ιουλίου».

Το νέο πρόγραμμα, συνέχισε ο υπουργός, θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, αφού θα ενσωματωθούν τα στοιχεία μείωσης τζίρου των επιχειρήσεων και του Απριλίου και του Μαΐου. «Θα διευρυνθεί και η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο σχήμα στήριξης με σκοπό να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που δεν είχαν μπει στην πρώτη φάση» δεσμεύτηκε και υπογράμμισε πως θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, θα εξεταστεί και η ένταξη συγκεκριμένων περιπτώσεων ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά ασκούν δραστηριότητα που χρήζει στήριξης. Προανήγγειλε δε την ένταξη επιχειρήσεων που έλαβαν χρηματοδότηση και στην πρώτη φάση του μέτρου. «Θα μπορούν να συμμετάσχουν και οι εταιρείες που έλαβαν δάνειο κατά τον πρώτο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με την προϋπόθεση ότι και τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο θα επιβεβαιώνουν τη μείωση του τζίρου τους. Ωστόσο, από το ποσό που θα προκύπτει ότι δικαιούνται, θα αφαιρείται το ποσό που έχουν ήδη λάβει» εξήγησε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter