Σταϊκούρας για κορονοϊό: Έτοιμα τα μέτρα για όλα τα εναλλακτικά σενάρια

«Ασύμμετρη απειλή» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών τις εξελίξεις με φόντο το προσφυγικό και τον κορονοϊό.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τη «γραμμή» του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποκάλεσε στη Βουλή «ασύμμετρη απειλή για την εθνική ασφάλεια» όσα έλαβαν χώρα στον Έβρο και παρέθεσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κατάστασης.

«Ασύμμετρη απειλή», κατά τον υπουργό Οικονομικών, «με δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία» και ο κορονοϊός. Ως προς το εσωτερικό πεδίο, ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι έχει γίνει μελέτη για κάθε πιθανό σενάριο, με αποτέλεσμα να υπάρχει στην κυβερνητική φαρέτρα δέσμη μέτρων αντιμετώπισης όποιας κατάστασης προκύψει.

Επίσης, αναφέρθηκε στα μέτρα που προέβλεπε η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και στο γεγονός ότι οι υπάλληλοι των τελωνείων διαθέτουν τα απαιτούμενα, δηλαδή μάσκες και γάντια.

Ενημέρωσε δε τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων πως στο αυριανό έκτακτο Eurogroup θα τεθεί επί τάπητος η ανάληψη δράσεων σε όλα τα επίπεδα για την διαχείριση του ζητήματος .  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.