Σταϊκούρας: Πόση υποκρισία διαθέτει ο Τσίπρας και το κόμμα του;

Σταϊκούρας: Πόση υποκρισία διαθέτει ο Τσίπρας και το κόμμα του;

Υποκριτική χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον του η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον πρωθυπουργό να παρευρίσκεται στην αίθουσα για να δώσει το μήνυμα της πολιτικής στήριξης του υπουργού του.

Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε πως ο νέος πτωχευτικός κώδικας διέπεται από κοινωνική ευαισθησία, ενώ ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι του έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το έργο του στο υπουργείο.

«Είναι υποκριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που επέστρεψε την οικονομία στην ύφεση το 2015. Είναι υποκριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλε και διατήρησε –επί τετραετίας– κεφαλαιακούς περιορισμούς. Είναι υποκριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους φορολογούμενους σε τεράστιες απώλειες κεφαλαίων, με την αχρείαστη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση» κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής.

Εν συνεχεία, επανέλαβε και όσα παρέθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τονίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και καταργήθηκε η οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας. «Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που ενώ υποστήριζαν τη ¨σεισάχθεια¨, κατήργησαν, το 2019, οριζόντια, την προστασία της 1ης κατοικίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν σας στήριζε ο πρωθυπουργός, θα είχε έρθει χθες»

Τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμαναν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επέλεξαν να μην στηρίξουν τον Χρήστο Σταϊκούρα εξαιτίας της μη μετατροπής της πρότασης δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

«Αν σας στήριζε ο πρωθυπουργός, θα είχε έρθει χθες» είπε στον υπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αν. Λοβέρδο να υποστηρίζει ότι δεν δίνονται εξηγήσεις για την συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά για την πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Σταϊκούρας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter