Σταϊκούρας: Τα 800€ δεν θα ‘ναι ακριβώς «800€» και θα τα δουν τα… Χριστούγεννα!

Σταϊκούρας: Τα 800€ δεν θα ‘ναι ακριβώς «800€» και θα τα δουν τα… Χριστούγεννα!

Κρίση… ειλικρίνειας σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών που πέραν του ότι παραδέχθηκε πως ο προϋπολογισμός θα ανασκευαστεί (προς το χειρότερο), αλλά και πως οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν «ακριβώς 800 ευρώ» αλλά θα είναι «αναλογικά».

Παραδέχθηκε παράλληλα πως οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή το Νοέμβριο, θα πρέπει να… μην φάνε ως τα Χριστούγεννα γιατί θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου.

Οι δηλώσεις αυτές του Χρήστου Σταϊκούρα έγιναν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ διευκρινίζοντας πως «εάν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο, όπως για παράδειγμα τα κομμωτήρια, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του».

«Δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το Δημόσιο. Όταν θα μπει σε αναστολή από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες που είναι σε αναστολή, με βάση όμως τα 800 ευρώ και όχι τα 534 ευρώ», είπε ο κ. Σταϊκούρας, ίσως για να μην πάρουν κιλά από το πολύ χρήμα

Παράλληλα παραδέχθηκε πως οι εργαζόμενοι πήραν ψίχουλα στο προηγούμενο lockdown αφού τα 800 ευρώ ήταν για 45 ημέρες, δηλαδή 534 ευρώ για έναν μήνα (ούτε για φως-νερό-τηλέφωνο).

Σημείωσε πως τα 800 ευρώ τώρα θα είναι για έναν μήνα… αλλά αναλογικά, δηλαδή ποσοστό των ημερών που θα τεθούν σε αναστολή. Δηλαδή δεν θα είναι 800!

Διευκρίνισε ωστόσο ότι είναι επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα καταβληθεί από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Τώρα πως και τι θα κάνουν ως τότε, ίσως να ξέρει ο πρωθυπουργός που χθες δήλωσε πως ξέρει ότι μερικοί εργαζόμενοι είναι εξηρτημένοι από το μισθό τους!

Όσον αφορά την ύφεση ανέφερε με σαφήνεια πως δεν μπορούν να την προβλέψουν «αλλά μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες που θα καταθέσουμε τον προϋπολογισμό στη Βουλή, στις 21 Νοεμβρίου, θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Για να προσθέσει πως «Δεν σημαίνει βέβαια ότι η εικόνα που θα αποτυπώσουμε στον προϋπολογισμό θα είναι και αυτή τελικά που θα κλείσει η χρονιά. Επιβεβαιώνω, όμως, ότι σε σχέση με τις εκτιμήσεις του προσχεδίου για ύφεση 8,2%, προφανώς θα είναι επιβαρυμένη η κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Με απλά λόγια, βλέποντας και κάνοντας ή «έτσι χωρίς πρόγραμμα»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter