Ραγδαίες εξελίξεις: Σταματά τις διελεύσεις μέσω Ερυθράς Θάλασσας η Shell λόγω Χούθι

Ραγδαίες εξελίξεις: Σταματά τις διελεύσεις μέσω Ερυθράς Θάλασσας η Shell λόγω Χούθι

Σταματά μέχρι νεοτέρας τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας για τη μεταφορά φορτίων, ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός της Shell, λόγω των επιθέσεων που πραγματοποιούν στην περιοχή οι Χούθι.

Ο ενεργειακός κολοσσός, προχώρησε σε αυτό το μέτρο υπό τον φόβο ότι μια στοχευμένη επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική διαρροή στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, τον περασμένο μήνα, ένα δεξαμενόπλοιο που είχε ναυλωθεί από τη Shell για να μεταφέρει καύσιμα στοχοποιήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ δέχτηκε παρενόχληση από σκάφη των Χούθι.

Η Shell αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της WSJ τόσο για την αναστολή των διελεύσεων όσο και για την επίθεση.

Όλα αυτά, την ώρα που ελληνόκτητο bulk carrier «Zografia» το οποίο έπλεε υπό σημαία Μάλτας, δέχθηκε πυραυλική επίθεση ωστόσο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του, παραμένοντας αξιόπλοο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Vulcanis Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά, το πλήρωμά του πλοίου, 24 άτομα, ουδείς ελληνικής καταγωγής, είναι καλά στην υγεία τους.

Στο bulk carrier επιβαίνουν 24 άτομα πλήρωμα οι εθνικότητες των οποίων δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ με προορισμό το Ισραήλ, πλέει χωρίς φορτίο και θα μεταβεί στο Σουέζ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Πυραυλικό χτύπημα σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Ερυθρα Θάλασσα: Τρόμος για τον «παγκόσμιο πόλεμο» των Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό φορτίο όπλων προς τους Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Νέος συναγερμός για «συμβάν» ανοιχτά της Ερυθραίας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter