Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο του βουλεύματος με το οποίο του μπλόκαρε την άδεια από τη φυλακή, και μάλιστα με ένα σκεπτικό που… καταχερίζει τους δικαστές του Βόλου που έκριναν ότι δεν πληροί τις τυπικές αλλά και τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για να λάβει άδεια εξόδου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας.

Είχε ξεκινήσει στις 2 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δήλωση της συνηγόρου του από το νοσοκομείο του Βόλου:

«Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter