«Σταματήστε την επίθεση στην Γάζα» – Πλακάτ από την Μανάλ Ίσσα στο Φεστιβάλ Καννών (Video)

«Σταματήστε την επίθεση στην Γάζα» – Πλακάτ από την Μανάλ Ίσσα στο Φεστιβάλ Καννών (Video)

Πολιτική θέση σχετικά με τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας, πήραν ηθοποιοί και συντελεστές ταινιών, στο Φεστιβάλ των Καννών που διοργανώνεται στη νότια Γαλλία.

Συγκεκριμένα, κατά την παρουσίαση της ταινίας «Solo: A Star Wars Story» η διάσημη Γαλλο – Λιβανέζα ηθοποιός Μανάλ Ίσσα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους αλλά και διαμαρτυρίας για την σφαγή 60 Παλαιστίνιων διαδηλωτών από τον Ισραηλινό στρατό στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, σήκωσε στο κόκκινο χαλί ένα χαρτί στο οποίο είχε γράψει «Σταματήστε την επίθεση στην Γάζα».

Η ηθοποιός απαθανατίστηκε να σηκώνει το τύπου πλακάτ δίπλα στον Σύριου σκηνοθέτη Gaya Jiji και τον Ελληνο-Νοτιοαφρικανό σκηνοθέτη Etienne Kallos.

https://twitter.com/Mohammedalomda_/status/996743810322518016

Όμως, ευτυχώς, δεν ήταν η μόνη. Στο πλευρό των Παλαιστινίων στάθηκε και ο Μπενίσιο ντελ Τόρο, ενώ στους χώρους του Φεστιβάλ, δεκάδες άνθρωποι σχημάτισαν έναν κύκλο κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, έξω από το περίπτερο της Παλαιστίνης.

«Είναι πραγματικά τρελό να βρισκόμαστε εδώ με τις ταινίες, τους δημιουργούς τους, να συζητάμε σχετικά με τα μελλοντικά σχέδιά μας ενώ τα παιδιά και οι οικογένειές μας υποφέρουν από την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον τους» δήλωσε η Παλαιστίνια παραγωγός και σκηνοθέτης Μέι Όντεχ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter