Stand up and fight for Zaralikos

Stand up and fight for Zaralikos

Καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων αρκετοί stand-up κωμικοί) πήραν θέση στις σελίδες τους στο Facebook για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ με την παρέμβαση επί σκηνής της Σάσας Σταμάτη στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

Για την κατρακύλα μας έχουν γραφτεί πολλά
Δεν έχω να προσθέσω κάτι
Έχω μόνο να πω
Μπράβο στον Χριστόφορο Ζαραλίκο για τη δουλειά του,
για την ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης
και στον κόσμο που έδιωξε ειρηνικά και αποφασιστικά τους τραμπούκους.

Βύρων Θεοδωρόπουλος

Πριν από μερικά χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να κατέβει από το Εθνικο Θεατρο η παράσταση «Ισορροπία του Nash» επειδή στην παράσταση ακουγόταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού. Η παράσταση λογοκρίθηκε και ο τότε διευθυντης του Εθνικού Θεάτρου, διορισμένος από το ΣΥΡΙΖΑ σημειωτέον, υπέκυψε στις πιέσεις και κατέβασε την παράσταση.
Χθες βράδυ επι πρωθυπουργίας πλέον Κυριάκου Μητσοτάκη εντεταλμένοι τραμπούκοι εισέβαλαν στο θέατρο που παίζεται η παράσταση του ηθοποιού-κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου και διέκοψαν την παράσταση αρνούμενοι τη σατυρα του καλλιτέχνη για γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία της χώρας.
Και τα δυο περιστατικά αποτελούν καταφανή παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. Η πραγματική κατάλυση όμως κάθε έννοιας ελευθερίας και κράτους δικαίου ξέρετε ποια είναι;
Ότι εγώ φοβάμαι να γράψω το όνομα του επιχειρηματία. Πραγματικά φοβάμαι. Και ποιο πολίτευμα στηρίζεται πάνω στο φόβο των πολιτών;
σσσσσσσσσσσσσς..πιο σιγά, μας ακούνε….

Χάρης Τζωρτζάκης

Θα πω σήμερα στο θέατρο πρώτη ατάκα «Μαρινάκης» μπας και τελειώσουμε νωρίς

Κώστας Κουτσολέλος

Για σεμινάριο η διαχείριση κοινού από τον @zaralikos, για σεμινάριο η κωμωδία του για αυτούς που αναρρωτιούνται για τα “όρια της σάτιρας”, για σεμινάριο η αντίδραση του κοινού στους τραμπούκους, για σεμινάριο σε ψυχιατρικό συνέδριο η κατάσταση που ζούμε.

Αριστοτέλης Ρήγας

Βγάλτε τα ονόματα. Χθες ήταν η Σταμάτη για τον Μαρινάκη, αύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Το τρομακτικό είναι οτι θεατής ένιωσε άνετα και είχε το θράσος να κατέβει στην σκηνή και να σταματήσει μια παράσταση επειδή δεν συμφωνούσε. Δεν έφυγε, δεν κοιμήθηκε. Δεν συμφωνούσε οπότε ΕΠΡΕΠΕ να σταματήσει η παράσταση καθολικά.

Ήρα Κατσούδα

Και όμως δεν υπάρχει τέλος στη ξεφτίλα, στην κατάντια, στη ντροπή, στην αηδία, στο τέλμα.
Οι “φίλοι” του κ. Μητσοτάκη σταμάτησαν την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου.
Ο υπόκοσμος σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Καμία ανοχή πια στη Σύψη και τη Δυσωδία.

Άννα Ελεφάντη

Ο σάπιος κόσμος, εκεί που σάπιζε, Σασάπισε λίγο παραπάνω.

Σπύρος Γραμμένος

hecklers Αγγλίας: η μάνα σου!
hecklers Ελλάδας: τι είπες για το αφεντικό μου;;;

Αλέξανδρος Τιτκώβ

2021 κι αυτό στα τελειώματά του και στην Ελλάδα μας, το παρηκμασμένο και ημιθανές star system παράγει ανθρώπους που νιώθουν την άνεση να μπουκάρουν στη σκηνή και να διακόψουν την παράσταση ενός καλλιτέχνη. Συγκεκριμένα του Christoforos Zaralikos. Ο λόγος; Ότι θίχτηκαν από τα κειμενά του, τα οποία αφορούσαν ένα άλλο δημόσιο πρόσωπο. Στην Ελλάδα… που έχει γίνει ψωμοτύρι το “όταν εμείς είχαμε Αριστοφάνη εσείς τρώγατε βελανίδια”, αλλά αν είναι να γίνει σάτιρα επάνω στα δικά τους πρόσωπα που επιλέγουν να διάγουν δημόσιο βίο, τότε ξαφνικά οι συμπεριφορές και οι ιδεολογίες αλλάζουν και οικειοποιουνται εκείνες της 7ετιας.
Όταν προσπαθούν να φιμώσουν την σάτιρα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να την δυναμώσουν.
” Η νέα βαρβαρότητα από την αρχαιότητα
παλιά γαλέρα με καινούργιους σκλάβους
γυρίζει τη σελίδα αλλάζει πια ενότητα
χορεύει και κυκλοφορεί με μπράβους”

Χρύσα Κατσαρίνη

ΣΑΣΑy ΑWAY

Ηλίας Φουντούλης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter