Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Θετική αξιολόγηση

Standard and Poor's: Πλήρως αξιόπιστη η κυπριακή οικονομία

Ο οίκος Standard and Poor's ανακοίνωσε ότι οι διαβαθμίσεις της Κύπρου για βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος σε ευρώ αναβαθμίζονται σε BBB-/A-3 από BB+/B με σταθερό ορίζοντα. Με την αναβάθμιση αυτή η Κύπρος εξέρχεται από την μη επενδυτική κατηγορία στην οποία βρίσκεται από το 2012.

Η θετική αξιολόγηση από τον διεθνή Οίκο Standard and Poor's, μετά από μια σειρά συνεχών αναβαθμίσεων τα τελευταία χρόνια, επαναφέρει την Κύπρο στην κατηγορία των αξιόπιστων οικονομιών, που διεθνώς χαίρουν εμπιστοσύνης και μπορούν να χρηματοδοτούνται ανάλογα, χωρίς προβλήματα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Η Κύπρος, μετά από 6,5 χρόνια, σημειώνει, επανακτά την επενδυτική βαθμίδα στις διεθνείς αγορές και εμφανίζεται στο εξής ως «μια πλήρως αξιόπιστη οικονομία».

Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει ο κ. Προδρόμου, «θα έχει, βεβαίως, πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του κράτους όσο και, γενικότερα, για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.