Στάσεις εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Στάσεις εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους
«Δυστυχώς η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται, την σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο των  Δικαστηρίων», τονίζει στην  ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην οποία προαναγγέλει τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν από Δευτέρα.

Όπως είχε αποφασίσει η (ΟΔΥΕ) «από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως και Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δίωρες Διακοπές Εργασιών (09:00-11:00) σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας (με εξαίρεση τα Δικαστήρια της Αθήνας, ειδικά για την Τετάρτη 15/9/2021, που η δίωρη διακοπή θα γίνει από 13:00-15:00, λόγω προγραμματισμένης Γ.Σ. του Συλλόγου)».

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ κατά την σημερινή συνεδρίασή του ομόφωνα επικαιροποίησε την  απόφαση της 8ης Ιουλίου 2021, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου από 1 Σεπτεμβρίου 2021(με την λήξη των δικαστικών διακοπών).

Δυστυχώς η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται, την σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων στο χώρο των  Δικαστηρίων. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι συνεχώς εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να τους τα θυμίζουμε και να τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, με αποκορύφωμα την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ απευθυνόμενη μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης προς την κυβέρνηση, στην αρχή του καλοκαιριού, η οποία δημοσιοποιήθηκε προς όλους τους πολιτικούς φορείς(πρωθυπουργό, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ).

Απ΄ ότι φαίνεται όμως, η άμεση απάντηση του υπουργού στο μακρύ κατάλογο των  ερωτημάτων  που του θέταμε με την επιστολή αυτή, ήταν η απόφασή του να χορηγήσει σε έναν περιορισμένο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων, υπερωρίες-φιλοδώρημα, ενώ δεν έχει πράξει «απολύτως τίποτα», για το πολύ μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών .

Έτσι, η στάση της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα  της καταλογίζουμε με την επιστολή μας.

Γι΄ αυτό, από αύριο Τετάρτη  1η Σεπτέμβρη 2021, όλοι οι Δικαστικοί  Υπάλληλοι συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησε από τις 10 Φλεβάρη 2020 (και είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού), με  αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα,  για να διεκδικήσουμε τα διαχρονικά και δίκαια αιτήματά μας, με πολλές παρεμβάσεις και δράσεις,  προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση.

ΣΤΟ  ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ:

Την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη 2021, προγραμματίζουμε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και των Δ.Σ. των  Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων της Αττικής. Ταυτόχρονα θα γίνουν αντίστοιχες συμβολικές συγκεντρώσεις από  τους πρωτοβάθμιους συλλόγους Δικαστικών Υπαλλήλων, σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας

Από Δευτέρα 13/9/2021 έως και Παρασκευή 17/9/2021, θα πραγματοποιηθούν δίωρες Διακοπές Εργασιών (09:00-11:00) σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας (με εξαίρεση τα Δικαστήρια  της Αθήνας, ειδικά για την Τετάρτη 15/9/2021, που η δίωρη διακοπή θα γίνει από 13:00-15:00, λόγω προγραμματισμένης  Γ.Σ. του Συλλόγου)
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. Η ΟΔΥΕ με διαρκείς συμμετοχικές διαδικασίες ενημέρωσης, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανά της και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους-μέλη της, θα συνεχίσει  και θα στηρίξει τις μορφές αγώνα που κάθε φορά θα αποφασίζονται για:

1) ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ.

2) ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

3) ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ και κατά τρόπο που δεν υποτιμά την προσφορά και την αξιοπρέπειά τους.

4) ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. “Έμφραγμα” στα δικαστήρια: Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

5) ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμό) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

6) ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

7) ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

8) ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter