Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ3 για υπογραφή ΣΣΕ και εργασιακές συνθήκες

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ3 για υπογραφή ΣΣΕ και εργασιακές συνθήκες

«Τα συσσωρευμένα προβλήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι γνωστά και τα βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας, με την υποστελέχωση, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής μας, με την αυθαιρεσία της Διοίκησης να εντείνεται, με την πεισματική τους άρνηση να εφαρμοστεί στο σύνολό της η ΣΣΕ και με επιλεκτικές αποφάσεις που υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο το Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα και τον οδηγούν σε πλήρη διάλυση», επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών και Τεχνικών ΕΡΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αποφασίζοντας να προχωρήσει την Πέμπτη σε δύο προειδοποιητικές στάσεις στάσεις εργασίας και κινητοποίηση στην Κεντρική Διοίκηση της ΕΡΤ3.

«Στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκ μέρους μας καμία ανοχή, ούτε παραπέρα επιβάρυνση, των συνθηκών στους χώρους εργασίας. Στην ΕΡΤ3 οι συνάδελφοί μας εργάζονται σε ένα «αφιλόξενο» και ακατάλληλο περιβάλλον. Είναι διαπιστωμένο ότι οι περισσότεροι χώροι εργασίας της ΕΡΤ3 δεν πληρούν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, έτσι όπως ορίζονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) στο οποίο διαμαρτυρηθήκαμε» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Σημειώνεται ότι οι στάσεις εργασίας αποφασίστηκε να είναι «σπαστές» από 10:00 έως 12:00 και από 17:00 έως 19:00.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΥΜΗΤΕ:

Τα συσσωρευμένα προβλήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι γνωστά και τα βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας, με την υποστελέχωση, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής μας, με την αυθαιρεσία της Διοίκησης να εντείνεται, με την πεισματική τους άρνηση να εφαρμοστεί στο σύνολό της η ΣΣΕ και με επιλεκτικές αποφάσεις που υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο το Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα και τον οδηγούν σε πλήρη διάλυση.

Στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκ μέρους μας καμία ανοχή, ούτε παραπέρα επιβάρυνση, των συνθηκών στους χώρους εργασίας.

Στην ΕΡΤ 3 οι συνάδελφοί μας εργάζονται σε ένα «αφιλόξενο» και ακατάλληλο περιβάλλον. Είναι διαπιστωμένο ότι οι περισσότεροι χώροι εργασίας της ΕΡΤ3 δεν πληρούν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, έτσι όπως ορίζονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) στο οποίο διαμαρτυρηθήκαμε. Προσφύγαμε επιπλέον στην Επιθεώρηση Εργασίας. Παρόλα αυτά η διεύθυνση της ΕΡΤ3 κάνει παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας χωρίς ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργασιών και χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Η τελευταία της παρέμβαση αφορά τους χώρους μοντάζ, που είναι ήδη επιβαρυμένοι με δυσλειτουργικά χαρακτηριστικά. Και αυτό γίνεται για να διασφαλίσει χώρους, που πληρούν τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, για τα στελέχη της διοίκησης, ενώ την ίδια στιγμή μεγιστοποιεί τα υφιστάμενα προβλήματα των εργαζομένων.

Ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να αποδεχτεί αυτές οι καταστάσεις ως δεδομένες. Αντιδρούμε δυναμικά και διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν  μπορούμε να ανεχόμαστε τα πάντα. Το ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, αποφάσισε ομόφωνα τις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ3 και την κλιμάκωση τους ευρύτερα.Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών μας στην ΕΡΤ3 δείχνει την αποφασιστικότητά μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την υγεία, την ασφάλειά μας και τη δημοκρατική λειτουργία της ΕΡΤ. Προκηρύσσουμε  προειδοποιητικές Στάσεις Εργασίας, στη Γενική Διεύθυνση  ΕΡΤ3, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, από 10:00 έως 12:00 και από 17:00 έως 19:00.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter