Στάση εργασίας στο Βυζαντινό Μουσείο την Παρασκευή

Στάση εργασίας στο Βυζαντινό Μουσείο την Παρασκευή

Οι εργαζόμενοι του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου θα πραγματοποιήσουν, αύριο Παρασκευή, στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιδιώκει τη μετατροπή των πέντε μεγαλύτερων μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Ο σύλλογος εργαζομένων σημειώνει ότι αντιδρά στην επιλογή της κυβέρνησης και πως έχει ήδη προχωρήσει σε συντονισμό περαιτέρω ενεργειών μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων του υπουργείο Πολιτισμού.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου, με στόχο να διευκολυνθεί η προσέλευση των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις διαμαρυρίας έξω από το Μουσείο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαγγείλει πως θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) που λειτουργούν ως Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και θα αποκοπούν από τον κορμό της ΓΔΑΠΚ.

Ο σύλλογός μας μας έχει αντιδράσει σε αυτή την επιλογή της κυβέρνησης και σε συνεργασία με άλλα Σωματεία εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ και επιστημονικούς φορείς συντονίζουμε την δράση μας απέναντί της.

Παράλληλα συντασσόμαστε με δράσεις εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους που αντιτίθεται σε αυτήν την πολιτική απαξίωσης του έργου των δημόσιων μουσείων και της προσφοράς των εργαζομένων σε αυτά.

Έτσι στηρίζουμε την απόφαση των εργαζομένων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 12:30 το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό κηρύσσουμε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 από ώρα 12:00 ως το πέρας του ωραρίου διευκολυντική στάση εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο Μουσείο να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter