Στάση εργασίας την Τετάρτη στον ΕΦΕΤ

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΦΕΤ.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ ζητούν άμεση προμήθεια και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους, αύξηση της συχνότητας καθαρισμού των γραφείων τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ προειδοποιούν την Διοίκηση του ΕΦΕΤ ότι δεν θα μείνουν αδρανείς μπροστά στη διαιώνιση των ελλείψεων που διαπιστώνονται σε ότι αφορά στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στη μη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πραγματοποιούν προειδοποιητική στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 07.10.2020 από τις 12:00 μμ έως τη λήξη του ωραρίου ζητώντας:

∙ την άμεση προμήθεια και χορήγηση στο προσωπικό του ΕΦΕΤ ικανοποιητικού αριθμού Μέσων Ατομικής Προστασίας,

∙ την τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και γραφεία του ΕΦΕΤ, ∙ την αύξηση της συχνότητας καθαρισμού των γραφείων της υπηρεσίας, με την πρόσληψη και συνεχή παρουσία προσωπικού καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της υπηρεσίας,

∙ την πρόβλεψη για την κατ΄ εξαίρεση χρήση (με την αντίστοιχη αποζημίωση) των ιδιωτικών αυτοκινήτων τους για όσους επιθεωρητές του ΕΦΕΤ το επιθυμούν, κατά την εκτέλεση των ελέγχων που επιτελούν, ώστε να μην χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς (περιορισμός έκθεσης του προσωπικού σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον),

∙ την πρόσληψη γιατρού εργασίας στον ΕΦΕΤ,

∙ την μέριμνα για την υλοποίηση διαγνωστικών τεστ για COVID-19 στο προσωπικό του ΕΦΕΤ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με προτεραιότητα στους υπαλλήλους που διενεργούν ελέγχους στην αγορά, ώστε να προασπίζεται όσο το δυνατό περισσότερο η δημόσια Υγεία.

Οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ από την έναρξη της πανδημίας, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης αδιάλειπτα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, συντελώντας στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο κομμάτι που τους αναλογεί. Και στην τρέχουσα συγκυρία, συνεχίζουν να προσφέρουν και αναμένουν από την Διοίκηση του Φορέα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντάς τους στην καθημερινότητα με έμπρακτα μέτρα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.