State of (no) mind – Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

State of (no) mind – Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento

Στο ένθετο Docville της εφημερίδας Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020:

Η επικοινωνιολόγος – διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Ήρα Παπαδοπούλου με αφορμή την αμφιλεγόμενη καμπάνια «Greek summer is a state of mind» του ΕΟΤ γράφει για τη στρατηγική προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο μουσικός Νίκος Ξυδάκης μιλά στο Documento και την Αφροδίτη Ερμίδη για την κυκλοφορία του νέου του single αλλά και για τη διαδρομή του στο ελληνικό τραγούδι.

Η Ναταλία Ρασούλη και ο Άγγελος Σφακιανάκης γράφουν για τη Χαρούλα Αλεξίου με αφορμή την πρόσφατη δήλωσή της ότι σταματάει το τραγούδι. Στην επιμέλεια η Έμυ Ντούρου.

Μια κουβέντα του Κώστα Παπαδάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την Έμυ Ντούρου με αφορμή το βιβλίο του «Το “άλλο άκρο” στο εδώλιο: Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος.

Ο Γιάννης Σκαρπέλος, καθηγητής Σπουδών Οπτικού Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γράφει με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τους αστυνομικούς στη Μινεάπολη για την οπτική και τη δεοντολογία των εικόνων μιας δολοφονίας και μιας εξέγερσης.

Ο Θοδωρής Κουμαρτζής, υπεύθυνος επικοινωνίας και συντονισμού του μουσείου Seikilo περιγράφει την ιδιαίτερη έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων με βιωματικές ξεναγήσεις που φιλοξενείται στους χώρους του μουσείου. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

Δημιουργοί από την Ελλάδα και τον κόσμο γράφουν για τα έργα τους που συνθέτουν το πρότζεκτ «Enter» της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση: Στέφανος Τσιβόπουλος, Γιάννης Μανταφούνης, Ηλίας Αδάμ, Εύη Καλογηροπούλου, Αμπιγκέιλ Μπράουντ – Μάικλ Σιλβερστόουν, Ακίρα Τακαγιάμα, Γιώργος Ζώης, Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Πώς συνδέεται η πανδημία και η κρίση που αυτή προκαλεί με το μοντέλο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού; Έα από τα ερωτήματα που απαντά ο Όμιλος Φίλων Θεσσαλονίκης του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Στη στήλη Νew Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη παρουσιάζεται ο μουσικός Ανδρόνικος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter