"Μπροστά στο μεγάλο άλμα"

Σταθάκης: Αναζητούμε δίκαιο τίμημα για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Η διασφάλιση ισότιμης μεταχείρισης για όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες και η καταβολή ενός εύλογου και δίκαιου τιμήματος που θα αντανακλά την πραγματική δυναμική των περιουσιακών τους στοιχείων, είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επιτυχία του διαγωνισμού για τη διάθεση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, επεσήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας.

«Ο ΔΕΣΦΑ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα που θα του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού προφίλ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευρύτερης ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής», πρόσθεσε ο υπουργός. "Μία νέα εποχή για τον ΔΕΣΦΑ, που σε συνεργασία με το νέο διαχειριστή, ο οποίος θα αναδειχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία, θα καταστεί κεντρικός παίκτης για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την επέκταση των δραστηριοτήτων και των δικτύων του στο πλαίσιο του Νότιου Διαδρόμου και του Βαλκανικού Κάθετου Διαδρόμου, καθώς και τη δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη".

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στους δύο κεντρικούς άξονες της στρατηγικής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, που είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε χώρα-κλειδί για τη μεταφορά φυσικού αερίου και η ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στις εγκαταστάσεις συντήρησης και λειτουργίας του ΔΕΣΦΑ, στον Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας και στο υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.