Με εισοδηματικά κριτήρια

Σταθάκης για λογαριασμούς ΔΕΗ: Θα ενισχυθούν τα φτωχότερα στρώματα (Video)

Τι πρέπει να αναμένουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

«Ο τρόπος με τον οποίο τιμολογείτο η ενέργεια έχει τη μορφή μιας σκάλας. Αυτό το εντοπίσαμε πέρυσι, διότι λόγω αυξημένης κατανάλωσης, υπήρξαν αυξημένα τιμολόγια», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην επικείμενη αλλαγή στα τιμολόγια του ρεύματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης, το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης των υπηρεσιών κοινής ωφελείας (ΥΚΩ), όχι όμως και στο ρεύμα, όπως διευκρίνισε.

Σχετικά με την τιμολόγηση του ρεύματος, σχολίασε ότι η προοδευτικότητα στην τιμή της μονάδας είναι θετικό σημείο, καθώς με αυτόν τον τρόπο πληρώνουν παραπάνω εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερο. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη και για την αλλαγή του υπολογισμού του κοινωνικού τιμολογίου.

«Θα ενισχυθούν πολύ τα φτωχότερα τμήματα, θα βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια και θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση», σημείωσε σχετικά ο Γιώργος Σταθάκης.

Αναφορικά με την ουσιαστική μείωση και κατάργηση των ΥΚΩ, είπε πως «θα μειωθούν σταδιακά, όταν διασυνδεθούν τα νησιά», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, «μετά το 2020 ΥΚΩ θα είναι περίπου στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.