Σταθάκης: Η διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis είναι μονόδρομος

Σταθάκης: Η διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis είναι μονόδρομος

Είναι μονόδρομος η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο και θεσμικό, σχολίασε για την υπόθεση ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Εφόσον υπήρχε όλο αυτό το σύστημα των καταγγελιών, δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, να γίνει η δικαστική διερεύνηση από την εισαγγελία και να προχωρήσουν τα θέματα πλέον, με τις επιλογές που υπάρχουν, στη Βουλή για το ποια είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για να προχωρήσει η ιστορία” είπε ο κ. Σταθάκης, ενώ χαρακτήρισε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ως “πολιτικές υπερβολές” σε μια δικαστική διαδικασία που έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αυτή την έκταση.

“Σε μία τόσο λεπτή δικαστική υπόθεση, που εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει προστατευμένους μάρτυρες, οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στο τέλος της ημέρας όλοι θα αποδεχτούν ότι πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία” επεσήμανε.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους μήνες για την ολοκλήρωση του προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. “Μπαίνουμε στην τελική φάση, διότι αφενός η συζήτηση για το χρέος θα προηγηθεί το τέλος του προγράμματος, άρα είναι οι επόμενοι μήνες κρίσιμοι. Και τα δύο μαζί θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την καθαρή έξοδο και τη δυνατότητα αυτοδύναμης ανάπτυξης της οικονομίας, έχοντας αποκαταστήσει πλήρως το αξιόχρεο του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές” είπε.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, καθώς “δεν συντρέχει κάποιος λόγος που επιβάλλει να γίνουν εκλογές κάποια άλλη χρονική στιγμή”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter