Σταθάκης κατά ΝΔ: «Είστε οι μόνοι που δεν αναγνωρίζετε την ανάκαμψη της οικονομίας»

Σταθάκης κατά ΝΔ: «Είστε οι μόνοι που δεν αναγνωρίζετε την ανάκαμψη της οικονομίας»

Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ πέρασε ο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Σκρέκα, για την πορεία της οικονομίας και την αναβάθμιση των F-16, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του έκανε λόγο για ύφεση αντί για ανάπτυξη στο πεδίο της οικονομίας, ενώ άσκησε κριτική και για τη συμφωνία σχετικά με την αναβάθμιση των F-16. «Εσείς παραλάβατε ανάπτυξη και την έχετε κάνει ύφεση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας.

«Είμαστε σε μια άλλη φάση» απάντησε ο Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στην σταθεροποίηση και ανάκαμψη της οικονομίας με βάση και τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ, προσθέτοντας πως μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα, δηλαδή «την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», την οποία «αναγνωρίζουν όλοι κι από χθες και ο Πρόεδρος Τραμπ».

«Από το 2010 έως το 2014 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%. Από το 2015 και μετά δεν συρρικνώθηκε το ΑΕΠ. Έχετε μια επιμονή να μην αναγνωρίζετε μια πραγματικότητα που αναγνωρίζουν όλοι εκτός από τη ΝΔ» τόνισε και υπέθεσε ότι κάποια στιγμή η ΝΔ θα την αναγνωρίσει.

«Είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16;»

Αναφορικά με τη συμφωνία αναβάθμισης των F-16, ο υπουργός ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει εάν είναι υπέρ ή κατά της αναβάθμισης και αν αποτιμά θετικά ότι αυτή θα γίνει με 1,1 δισ. συν 1,5 δισ. ευρώ αντισταθμιστικά, επικαλούμενος τις σχετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. «Άρα, το πρώτο ερώτημα που θέλω να αποσαφηνιστεί είναι αν είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F-16, δηλαδή του αξιόμαχου της αεροπορίας μας ή όχι. Εκτός αν θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην άμυνα της χώρας, με άλλα αεροπλάνα;» διερωτήθηκε.

«Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα»

«Ήταν σαφείς οι δηλώσεις και των δύο πλευρών για την αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακό κόμβο» υποστήριξε ο Γιώργος Σταθάκης για τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μπορώ να θυμίσω πληθώρα μεγάλων επενδύσεων, στις οποίες εμπλέκονται αμερικανικές εταιρείες. Αναφέρομαι στους υδρογονάνθρακες, αναφέρομαι στο μεγάλο έργο του TAP και όλων των άλλων διασυνδέσεων που αναφέρθηκαν στη διμερή αυτή συνάντηση» είπε και συμπέρανε: «Άρα στον τομέα της ενέργειας υπήρξε ρητή δέσμευση για σημαντική αναβάθμιση της χώρας, ως ενεργειακός κόμβος. Και σε αυτό θα ήθελα να καταλάβω ποια είναι η θέση της ΝΔ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter