Σταθάκης: Κατεδαφίζονται άμεσα 61 αυθαίρετα

Σταθάκης: Κατεδαφίζονται άμεσα 61 αυθαίρετα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι στην Αττική υπάρχουν 2.500 αυθαίρετα σε αναδασωτέες περιοχές, ενώ για τα υπό άμεση κατεδάφιση αυθαίρετα ανέφερε πως η θυροκόλληση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. 

«Άμεσα η κατεδάφιση 61 αυθαιρέτων», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης προσθέτοντας ότι «χθες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα πρώτα κτίσματα» σημειώνοντας πως η σχετική θυροκόλληση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Συμπλήρωσε δε, ότι γίνεται επέκταση των εργολαβιών για να βρεθούν μπουλντόζες.

Αφορά τις περιοχές Μάνδρα, Λαύριο, Πεντέλη, Σαρωνικό και Ανάβυσσο και όπως είπε – μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/, κατά κύριο λόγο πρόκειται για περιφράξεις, ρέματα, αναδασωτέες εκτάσεις και εθνικούς δρυμούς. Διευκρίνισε μάλιστα ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προβλέπεται αποζημίωση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Δεν υπάρχει επιστροφή» είπε, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αντιδράσεων.

Σε σχέση με το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις, σημείωσε ότι «δεν δικαιολογούνται εν θερμώ κινήσεις πριν ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης».

Επανέλαβε ότι στην Αττική υπάρχουν 2,5 χιλιάδες αυθαίρετα σε αναδασωτέες περιοχές και σχεδόν 700 σε παραλίες.

Για τους 26 νεκρούς στο Μάτι, είπε ότι έχουν σταλεί επιθεωρητές, ότι υπάρχει μια απόφαση πρωτοδικείου για το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους, καθώς και ότι η υπόθεση εκκρεμεί στο εφετείο.

Ο Υπουργός μίλησε για ακραίο φαινόμενο και εθνική τραγωδία και είπε ότι η ΝΔ -παρά τις κατηγορίες- ψήφισε τη σχετική κυβερνητική τροπολογία

Για τις καταγγελίες Σκρέκα, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έκανε στο παρελθόν πολύ συμβολικές κατεδαφίσεις, χωρίς να είναι ικανοποιητική η επιτάχυνση των διαδικασιών».

Πηγή: news247.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter