Σταθάκης: Κοινοποιούνται στους ιδιοκτήτες οι ειδοποιήσεις για τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Σταθάκης: Κοινοποιούνται στους ιδιοκτήτες οι ειδοποιήσεις για τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

«Ξεκίνησε η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία για την επιτάχυνση της διαδικασίας κατεδάφισης 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων στην Αττική, η οποία αφορά σε απευθείας ανάθεση έργου αξίας 135.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η προκήρυξη του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο κ. Σταθάκης κατέστησε σαφές πως στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η αποκατάσταση της νομιμότητας με ταχείς ρυθμούς και επισήμανε ότι οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων θα γίνουν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και οι ειδοποιήσεις κοινοποιούνται προς τους ιδιοκτήτες. «Προτεραιότητα έχουν τα αυθαίρετα σε αιγιαλούς και εθνικούς δρυμούς, όπως επίσης και παραδοτέα για τα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν συναινέσει με την κατεδάφισή τους για να αποφύγουν τα πρόστιμα» υπογράμμισε.

Επισήμανε μάλιστα πως οι πρώτες κατεδαφίσεις θα γίνουν στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Αθηνών-Σουνίου και διευκρίνισε ότι «πρόκειται για παλιές αυθαιρεσίες που τελεσιδίκησαν στο τέλος της δεκαετίας του ’90, αλλά και για νεότερα κτίσματα».

Σε έναν χρόνο, σημείωσε ο κ. Σταθάκης «θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μέτωπο των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων» και προσδιόρισε πως βασικός στόχος είναι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις ακτές και η υψηλή περιβαλλοντική προστασία». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε διπλασιασμό των πόρων από το Πράσινο Ταμείο, από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι κατεδαφίσεις.

Αναφερόμενος στη, μέχρι σήμερα, διαδικασία για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι «είναι περίπλοκη, με υψηλούς βαθμούς προστασίας και αργόσυρτους ρυθμούς» συμπληρώνοντας ότι «τώρα πια υπάρχει ευρύτερη συνείδηση ότι αυτό το θέμα πρέπει να προχωρήσει».

Σε ό,τι αφορά το ακίνητο στο Μάτι, στον περίβολο του οποίου εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι αναμένεται το πόρισμα των επιθεωρητών και φαίνεται ότι προκύπτει ότι ήταν πλήρως αυθαίρετο.

Τέλος, για τις πρόσφατες διακοπές ρεύματος στην Αττική, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι «η αποκατάσταση έγινε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε δύο ώρες», προσθέτοντας ότι «ο ΑΔΜΗΕ, μία από τις ιδιωτικοποιήσεις της ΝΔ που ανέτρεψε η παρούσα κυβέρνηση, θα είναι σε λίγα χρόνια διπλάσιας αξίας και κλίμακας σε σχέση με σήμερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter