Σταθάκης: Λύση για το χρέος με επιμήκυνση εννέα με δέκα χρόνια

Σταθάκης: Λύση για το χρέος με επιμήκυνση εννέα με δέκα χρόνια

Η ΔΕΗ εφαρμόζει μία εκπτωτική πολιτική και είναι στη διακριτική ευχέρειά της να κάνει ό,τι θέλει με τις εκπτώσεις, αλλά δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ρεύματος, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.

Σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι ο ανταγωνισμός θα συνεχίσει να ευνοεί τη μείωση των τιμών του ρεύματος, όπως έγινε πέρυσι, οπότε η τιμή του ρεύματος είχε μείωση 6% με βάση τη Eurostat, ενώ για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ προέβλεψε ότι «θα υπάρξει ενδιαφέρον και για τις δύο περιοχές, Φλώρινα και Μεγαλόπολη, περισσότερων του ενός».

«Η λύση που θα δοθεί απόψε πρέπει να ικανοποιεί και τις αγορές, να δίνει, δηλαδή, τη δυνατότητα στην Ελλάδα να βγαίνει στις αγορές με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο. Έχει τεράστια σημασία να επιβεβαιωθεί το αξιόχρεο της χώρας στις αγορές και η δυνατότητά της να δανείζεται με ικανοποιητικό επιτόκιο» τόνισε ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, ενώ για το χρέος προέβλεψε ότι η επιμήκυνση θα κινείται γύρω στα εννέα με δέκα χρόνια, που «είναι μία ικανοποιητική βάση, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι «μπαίνουμε σε μία μεταμνημονιακή κατάσταση, που αποκαθίσταται η βασικότερη προϋπόθεση όλων, που είναι η αυτόνομη άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης των παροχών που θα κάνουμε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Επανέλαβε, εξάλλου, ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα γίνει η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και θα ανοίξει η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τέλος για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πΓΔΜ εκτίμησε ότι θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή όταν έρθει και πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι όταν κλείνεις μέτωπα, αχρείαστα κιόλας από άποψη εξωτερικής πολιτικής, σου επιτρέπεται να αξιοποιήσεις και τις δυνατότητες που ανοίγονται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter