Σταθάκης: Νέα ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας

Σταθάκης: Νέα ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας

Την πεποίθησή του ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο, ώστε «να κλείσει τον Ιούλιο του 2018 το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα Μνημόνια» εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάμε πολύ γρήγορα» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι μετά τη λήξη της ρύθμισης προστασίας για την πρώτη κατοικία, στα τέλη του έτους, θα έρθει νέα ρύθμιση την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Ξεκαθάρισε πως όλες οι θέσεις εργασίας στις, υπό απόσχιση από τη ΔΕΗ, λιγνιτικές μονάδες θα διασφαλιστούν, σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης με το σχέδιο που κατέθεσε είναι η προσέλκυση κα επενδύσεων. «Δεν υπάρχει άλλο σενάριο για τους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες στο σχέδιο που κατατέθηκε, ενώ για τις υδροηλεκτρικές μονάδες υπογράμμισε πως δεν θα αποσχιστούν από τη ΔΕΗ.

Σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού εκτίμησε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ότι οι αποφάσεις του ΚΑΣ δεν θα επηρεάσουν τις περιοχές ανοικοδόμησης που περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

Σημείωσε ακόμα ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και το σχέδιο για να γίνει η ΛΑΡΚΟ βιώσιμη εταιρεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter