Σταθερό στο ραντεβού του και φέτος το καθιερωμένο «θαύμα» στο Γηροκομείο Αθηνών (Video)

Σταθερό στο ραντεβού του και φέτος το καθιερωμένο «θαύμα» στο Γηροκομείο Αθηνών (Video)

Το 2017 το χέρι της Αγίας Αναστασίας σε μία εικόνα λαμπύριζε για πέντε, έξι ημέρες. Το Πάσχα του 2019 ανέβλυζε μύρο από την εικόνα της Παναγίας.

Φέτος, ήρθε η ώρα να τρέξει αίμα και μύρο (ή νερό) η εικόνα του Εσταυρωμένου. Το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, εντός του Γηροκομείου Αθηνών, που έχει κοστίσει ο κούκος αηδόνι, φαίνεται να μη χάνει το… καθιερωμένο του ραντεβού τα τελευταία χρόνια με τα θαύματα.

Η “Θεία” παρουσία στο… αμαρτωλό Γηροκομείο φαίνεται να έλκεται όλως τυχαίως από την περίοδο της προσωρινής διοίκησης με πρόεδρο τον Ζώη Κολιό. Λίγο καιρό δηλαδή μετά το “ξύρισμα” του αρχιμανδρίτη Μπούμπα, πρώην προέδρου της ΕΕΑ ο οποίος κάθεται μαζί με ακόμη δυο στελέχη της διοίκησής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αντιμέτωπος με βαριά κακουργήματα για την τεράστια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ιδρύματος.

Το αποκαλούμενο ως «θαύμα» διαφημιζόταν στο διαδίκτυο για κάποιες ημέρες από διάφορες ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου, μηδαμινής επισκεψιμότητας. Σήμερα, πήρε σειρά η εφημερίδα Espresso που στο πρωτοσέλιδό της μιλά για “μέγα θαύμα στο Γηροκομείο των Αθηνών”, δημοσιεύοντας και “φωτογραφία ντοκουμέντο”.

Επειδή όμως βρισκόμαστε στο 2020, δεν μπορούσε να λείπει και το “βίντεο ντοκουμέντο”. Σ’ αυτό φαίνεται να… ρέει «αίμα» από τα μάτια, το κεφάλι και γενικά το σώμα από την εικόνα του Εσταυρωμένου.

https://www.youtube.com/watch?v=yNTq2ph-M24

Το υποτιθέμενο «θαύμα», έγινε τη Μ. Πέμπτη με τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης, Ζώη Κολιό, που δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε εκλογές στην ΕΕΑ αν και αυτό είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των προσωρινών διοικήσεων από το 2016 και έπειτα, να βγαίνει σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή για να μιλήσει για “σημάδι από τον Κύριο” και “θαύματα σε όλο το Γηροκομείο”.

Όλως τυχαίως, ο κ. Κολιός, που στο παρελθόν έχει απειλήσει το koutipandoras.gr και το Documento, επειδή πολύ απλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ήταν από τους… λίγους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από κοντά το “θαύμα”. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε, το “θαύμα” δείχνει πως ο Χριστός σηκώνει τις πληγές του Γηροκομείου, που είναι ένας ιερός και άγιος τόπος.

Επειδή όμως τα πραγματικά κίνητρα δεν γίνεται να κρυφτούν, ο κ. Κολιός ξεπέρασε γρήγορα το πώς, το πότε, το γιατί και τις άλλες ερωτήσεις επί πραγματικών δεδομένων (που φυσικά δεν του τέθηκαν) και κατέληξε εκεί που ήθελε.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης έκανε “σημάδι” το “θαύμα”, σαν κάτι άλλους που κάνουν τώρα την κρίση ευκαιρία.

Σαν βγήκε την κατάλληλη στιγμή από το τσεπάκι του, για να το συνδέσει με την απόφαση του δικαστηρίου που παρατείνει τη θητεία της προσωρινής του διοίκησης για 8 ακόμη μήνες.

Πρώτη προτεραιότητα φυσικά παραμένει και πάλι η διενέργεια εκλογών αλλά κάτι μας λέει ότι… ως εκ θαύματος, αυτές δεν θα γίνουν.

Μισό εκατ. ευρώ για… «βελτιώσεις» στο «θαυματουργό» εκκλησάκι

Το αγαπημένο εκκλησάκι των… “θαυμάτων”, αυτό του Αγίου Ανδρέα έχει μακρά ιστορία. Σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στοίχισαν κάποτε, επί διοίκησης του υπόδικου Μπούμπα, “βελτιώσεις – φάντασμα” στο κτίριο.

Είναι το ίδιο εκκλησάκι, όπως αποκάλυπτε τον Απρίλιο του 2019, για το οποίο το Γηροκομείο αγόραζε πανάκριβες κολυμπήθρες, ευαγγέλια και εξαπτέρυγα την ίδια στιγμή που φέσωνε και άλλο τους εργαζόμενους.

Το 2008-09 αγοράστηκαν δύο φανάρια κήπου έναντι… 10.000 ευρώ και ευαγγέλιο αξίας 10.800 ευρώ. Έγινε αγορά επιστολόχαρτων αξίας 14.119,03 ευρώ και ημερολογίων αξίας 17.493 ευρώ. Από τον Αύγουστο του 2010 εν τω μεταξύ οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι.

Η διοίκηση δεν σταμάτησε να αγοράζει. Πήρε «σταυρό ευλογίας» έναντι 2.660 ευρώ, ακόμη ένα ευαγγέλιο έναντι 4.000 ευρώ ενώ το 2012, δύο χρόνια κατά τα οποία οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο παραμένουν απλήρωτοι, αγοράζονται σκαλιστά ευαγγέλια, δισκοπότηρα, θυμιατά και σταυροί.

Διαβάστε ακόμη: Εκβιάζουν και εργαλειοποιούν τους εργαζόμενους στο Γηροκομείο Αθηνών;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter