Στάχτη έγιναν 90.000 στρέμματα: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το σύστημα Copernicus

Στάχτη έγιναν 90.000 στρέμματα: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία από το σύστημα Copernicus

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές, καθώς φανερώνουν την ανυπολόγιστη καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα που πλήττει Αττική και Πελοπόννησο. Για ένα ακόμη καλοκαίρι η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με τον πύρινο «εφιάλτη» με τους κατοίκους που βλέπουν τις περιουσίες του να καίγονται να αγανακτούν, καταγγέλλοντας ανυπαρξία εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία έως την Τρίτη, περίπου 90.000 στρέμματα κάηκαν σε Δερβενοχώρια, Μάνδρα, Λουτράκι και Δήμο Σαρωνικού.

Οι πρώτες πύρινες γλώσσες ξεκίνησαν από τον Κουβαρά και έφτασαν μέχρι τη θάλασσα καίγοντας συνοικίες του Δήμου Σαρωνικού. Συνολικά, μέχρι την Τρίτη  34.724 στρέμματα έγιναν στάχτη. Καταστράφηκαν 120 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και σχεδόν ένα χιλιόμετρο σιδηροδρομικών γραμμών. Υπολογίζεται πως από το πύρινο μέτωπο επηρεάστηκαν 1.500 άνθρωποι.

Στη δυτική Αττική, στη φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε μέχρι την Μάνδρα, κάηκαν 43.465 στρέμματα με τον απολογισμό να αναμένεται να είναι αρκετά μεγαλύτερος καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά υπολογίζονται σε 300.

Το τρίτο μεγάλο μέτωπο κατέκαψε το Λουτράκι με το σύστημα Copernicus να καταγράφει 11.606 καμένα στρέμματα γης μέχρι και την Τρίτη, αριθμός που αναμένεται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω. Οι άνθρωποι που επηρεάστηκαν από την καταστροφική μανία της φωτιάς υπολογίζονται σε 1.100.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter