Στάχτη κι αποκαΐδια το αφήγημα της ΝΔ περί διαχειριστικής αποτελεσματικότητας

Στάχτη κι αποκαΐδια το αφήγημα της ΝΔ περί διαχειριστικής αποτελεσματικότητας

Στάχτη και αποκαΐδια έχει κάνει η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της περιόδου το αφήγημα της ΝΔ για την δήθεν διαχειριστική αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους εν αντιθέσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε άτυχοι», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να εξηγήσει την έκταση που πήρε η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας. Είναι να μην κάτσει η στραβή στην βάρδια σου -που θα έλεγε και η Ρένα Δούρου. Μόνο που η ΝΔ μέχρι τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 έλεγε ότι δεν είναι θέμα κακής συγκυρίας ή καιρικών συνθηκών αλλά διαχειριστικής επάρκειας, που δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε εκείνη. Το θέμα της Πολιτικής Προστασίας ήταν από τα βασικά που είχε κάνει σημαία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προεκλογικά.

Το πιο χαρακτηριστικό είναι η συνεχής εκμετάλλευση που κάνει ακόμη και τώρα για το Μάτι. Η ΝΔ σύμφωνα με τον άνθρωπο της οικογένειας Μητσοτάκη, Κώστα Συνολάκη, θα είχε εκκενώσει το Μάτι σε 20 λεπτά, εφαρμόζοντας τα πορίσματα από την διεθνή εμπειρία σε μεγάλες πυρκαγιές από την Αυστραλία μέχρι την Καλιφόρνια.

Αυτά είχε πει στην περιβόητη συνέντευξή του, παρουσία του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνο που το επιτελικό κράτος και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της περιόδου που ήδη έχει κάψει περί τα 60.000 στρέμματα. Η πραγματικότητα και τα γεγονότα είναι πεισματάρικα.

Ο κ. Μητσοτάκης σε μία από τις πρώτες του εμφανίσεις ως πρωθυπουργός είχε αναφερθεί στο 112 για την έγκαιρη ειδοποίηση των πολιτών. Μόνο που τώρα δεν λειτούργησε. Όσο για τον άτυχο…Νίκο Χαρδαλιά εναπόθεσε τις ελπίδες του στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών, θυμίζοντας τον Βύρωνα Πολύδωρα όταν είχε πει ότι «μας νίκησε ο στρατηγός άνεμος».

Ο κ. Χαρδαλιάς πάντως αναγνώρισε ότι ο μηχανισμός δεν ήταν έτοιμος αφού δεν είναι διαθέσιμα τα πτητικά μέσα. Το απέδωσε στο ότι η πλήρης ετοιμότητα αρχίζει από τις 25 Μαΐου. Ψευδώς καθώς η αντιπυρική περίοδος αρχίζει από την 1η Μαίου, αλλά η κυβέρνηση θέλησε να περιορίσει τα κονδύλια, σε βάρος της προστασίας των δασών.

Το θέμα φυσικά και απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου που αποφάσισε να το αντιμετωπίσει με τον μόνο δραστικό τρόπο που γνωρίζει: Έδωσε γραμμή στα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης να υποβαθμίσουν το ζήτημα, ωσάν να είναι μία μικρή φωτιά άνευ σημασίας. Αν είναι δυνατόν να μην το παίξουν και καθόλου. Η υπόδειξη φυσικά ακολουθήθηκε, αν όμως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε 24ωρη κάλυψη και ζωντανές εκπομπές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter