Σταύρος Κοντονής: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αγαπάει απλά τη ΝΔ. Τη χρηματοδοτεί»!

Σταύρος Κοντονής: «Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αγαπάει απλά τη ΝΔ. Τη χρηματοδοτεί»!

«Βόμβες» έριξε σήμερα (16/10) ο Σταύρος Κοντονής στην εκπομπή «Face 2 Face» του SDNA και τον δημοσιογράφο Βασίλη Βέργη. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε για τη ζοφερή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και «επιτέθηκε» στο προηγούμενο σύστημα της ΕΠΟ και τις σχέσεις της με τον Ολυμπιακό, τον Γ. Αλαφούζο, ενώ μίλησε για τις στενές σχέσεις του Β.Μαρινάκη με τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Μαρινάκης δεν αγαπάει τη ΝΔ, τη χρηματοδοτεί»!

Ο πρώην υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για τις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες για εναγκαλισμό ΝΔ-Μαρινάκη: «Εγώ το είχα διαπιστώσει από τον καιρό που ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι το βράδυ υπήρχαν τοποθετήσεις από την πλευρά του κ.Μαρινάκη και το πρωί ερχόντουσαν ως τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Δεν την αγαπάει απλά τη ΝΔ ο κ.Μαρινάκης, αλλά τη χρηματοδοτεί. Αν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τα πλήρωνε ο κ.Σαββίδης, τι θα λέγατε; Τι θα λέγανε ο κ.Μαρινάκης και οι εφημερίδες που πρόσκεινται σε αυτόν; Για σκάνδαλο πρώτου βαθμού».

Για το επικείμενο deal Μαρινάκη – Nova και τον κίνδυνο να έμεναν στον δρόμο εργαζόμενοι αν πτώχευε η συνδρομητική: «Αυτό όποιος το ακούει και έχει δάνεια στην τράπεζα, τον αγανακτεί. Είναι ένα θέμα των εργαζομένων κάθε επιχείρησης που έχει οικονομικά προβλήματα. Εγώ νομίζω ότι θα μπορούσε να λυθεί, όπως λύθηκε και σε πολύ μεγαλύτερους ομίλους στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω τον κ.Μαρινάκη με ιδιαίτερη ζέση να παίρνει τη μία μετά την άλλη τις εφημερίδες και τώρα μπαίνει και στην τηλεόραση, και είναι δικαίωμά του, και με τη Nova. Γιατί γίνεται αυτή η προσπάθεια; Δεν ξέρω, θα υπάρξει στο τέλος και καμιά εφημερίδα που δεν θα την έχει πάρει ο κ.Μαρινάκης ή που δεν θα την επηρεάζει; Εδώ μπορεί να υπάρξει νόθευση του ανταγωνισμού. Γιατί αν η χρηματοδότρια εταιρεία Nova, ανήκει σε έναν από τους παίκτες αυτού του παιχνιδιού, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Μπορεί η χρηματοδότηση να ελέγχεται κι αλλού να είναι πλουσιοπάροχη κι αλλού όχι. Αν αρχίσεις να τα μπλέκεις όλα και να δημιουργείς μία αίσθηση ότι λειτουργείς μονοπωλιακά στην αγορά, τότε πρέπει να επέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού».

Για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η πάταξη της βίας στα γήπεδα ήταν ο στόχος μας, κι αυτό που γεννούσε τη βία, ήταν η διαφθορά. Δυστυχώς εμείς παραλάβαμε μία κατάσταση που ήταν απερίγραπτη.΄Την προηγούμενη χρονιά υπήρξε νεκρός ένας φίλαθλος στην Κρήτη. Η κατάσταση στους φιλάθλους ήταν έκρυθμη γιατί υπήρχε συνεχής αμφισβήτηση, ακόμη και των αποφάσεων, γιατί λειτουργούσαν μεροληπτικά. Ένα ακόμη κομμάτι ήταν η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η προετοιμασία των αθλητών όλων των αθλημάτων για το Ρίο. Βρέθηκα αντιμέτωπος με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα κι εκείνο που είχα εισπράξει από την κοινή γνώμη, ότι επιτέλους περίμεναν να γίνει μία τομή στον επαγγελματικό αθλητισμό».

Για την υπόθεση των «στημένων»: «Εδώ προφανώς υπάρχουν και μεθοδεύσεις στη δικαιοσύνη. Όταν δεν πηγαίνουν κρίσιμοι μάρτυρες στο δικαστήριο… Δεν είναι καθόλου λογικό αυτό που συμβαίνει. Όταν μία υπόθεση κάνει τόσο καιρό να φτάσει και να δικαστεί, τότε κάτι συμβαίνει. Η επιτάχυνση αυτών των δικών είναι πρωτίστως προς όφελος των κατηγορουμένων».

Για τον πόλεμο με την ΕΠΟ: «Δεν σας το κρύβω, εγώ αντιμετωπίζω τους ανθρώπους στην πρώτη επαφή με καλή πίστη. Συζήτησα με όλες τις διοικήσεις κυρίως των μεγάλων ομάδων, αλλά και με την ΕΠΟ και είδα ότι εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ενώ τους ανέπτυξα ένα σχέδιο για να αποκτήσει το ποδόσφαιρο μία αξιοπιστία και να γίνει πάλι θελκτικό σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, είδα απόλυτη άρνηση! Οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι όλα βαίνουν καλώς. Είδα απόλυτη άρνηση. Θεωρώ ότι υπήρχε ένα διευθυντήριο το οποίο και ιστορικά άλλαζε αφεντικά και δεν είναι τυχαίο ότι όταν εγώ έφερα τον νόμο πάταξης της βίας και διαφάνειας αλλά κι όταν συγκρούστηκα δύο φορές με την ΕΠΟ, σε σημείο που περισσότερο δεν πήγαινε, τότε αντί να έχω απέναντί μου την ΕΠΟ, είχα ανακοινώσεις του Ολυμπιακού. Μάλιστα είπα κάποια στιγμή ότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς εγώ έχω διαφορές με την ΕΠΟ κι απαντάει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε αυξημένη επιρροή στην ΕΠΟ».

Για την κόντρα με τον Ολυμπιακό: «Εγώ ποτέ δεν ήρθα σε σύγκρουση με τον Ολυμπιακό. Κάποτε μπήκα σε ένα μαγαζί και μου είπαν: κ.υπουργέ κυνηγάτε πολύ τον Ολυμπιακό. Τότε του είπα: Πες μου μία απόφαση που έβγαλα. Οσο για τον Β. Μαρινάκη, ποτέ δεν είχα κόντρα. Είχαμε βρεθεί στο γραφείο μου, του είχα πει για τις αλλαγές στην ΕΠΟ και είχε κρατήσει μία επιφύλαξη. Εκτιμώ ότι εκείνη την περίοδο ασκούσαν μία επιρροή στην ΕΠΟ μεγαλύτερη από άλλες ομάδες. Κάνει μεγάλο λάθος ο Ολυμπιακός αν έχει πει ότι μεροληπτούσα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων. Είχα πει στη Βουλή ότι καλώ τις διεθνείς ομοσπονδίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι αν δεν το κάνουν αυτό, τότε θα αναλάβω δράση. Η FIFA διόρισε προσωρινή διοίκηση. Εκείνη η περίοδος ήταν η καλύτερη διοικητικά στην ΕΠΟ. Εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή με θέματα του Ολυμπιακού, αλλά δεν γινόταν κάθε φορά που το υφυπουργείο Αθλητισμού είχε μία αντιπαράθεση με την ΕΠΟ, να απαντάει ο Ολυμπιακός. Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι ότι δημιουργούνται συνειρμοί;

Θυμάστε ότι όταν η ΕΕΑ είχε λάβει εις βάρος του κ.Μαρινάκη και δικαιώθηκε από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένη, αναφέρθηκα υπέρ του κ.Μαρινάκη. Αυτά τα ξεχνάνε κάποιοι. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα λειτουργεί απολύτως ανεξάρτητα από την εκτελεστική εξουσία κι αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση επηρεασμού, αυτό είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Οι συζητήσεις με τον Μαρινάκη ήταν απόλυτα λογικές και σε καλό κλίμα».

Για τις σχέσεις του με Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Σαββίδη: «Το υπουργείο Αθλητισμού πρέπει να υφίσταται των οπαδικών κι επιχειρηματικών διαφορών που υπάρχουν. Αν εμπλακεί το κράτος σε τέτοιου είδους διαμάχες, έχει τελειώσει η ιστορία. Με όλους τους προέδρους των ΠΑΕ ήταν οι σχέσεις μου ήταν πάρα πολύ καλές, σχέσεις καλής πίστης. Το σχέδιο ήταν υπέρ του ποδοσφαίρου, ότι αυτό θα τους φέρει κι έσοδα. Ότι θα προχωρήσουμε σε μία διαδικασία εκσυγχρονισμού. Με ορισμένους όμως ήρθα και σε σύγκρουση, όπως με τον κ.Αλαφούζο, όταν έκλεισα τη Θύρα 13 για 4 μήνες. Σε έναν χρόνο η Θύρα 13 είχε δημιουργήσει σοβαρά επεισόδια. Βεβαίως είχα κλείσει και τη Θύρα 4 γιατί κι εκεί είχαν γίνει επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Είχα μιλήσει με τον Αλαφούζο και μου είπε: “Με έχουν καταστρέψει υπουργέ, καλά θα κάνετε”. Δεν πέρασαν πέντε μέρες κι εκδόθηκε μία απαράδεκτη ανακοίνωση, όπου με κατηγορούσαν ότι είμαι εγκάθετος του κ.Μαρινάκη. Με τον κ.Αλαφούζο βρεθήκαμε στα δικαστήρια αντιμέτωποι (σ.σ. είχε κινηθεί εναντίον του υφυπουργείου) για τη συγκεκριμένη απόφαση και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά».

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter