Σταύρος Θοδωράκης: Ο λαός κάνει προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν αλλαγές

Σταύρος Θοδωράκης: Ο λαός κάνει προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν αλλαγές

Τριήμερη επίσκεψη στο Στρασβούργο, από τη Δευτέρα έως χθες Τετάρτη, πραγματοποίησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συναντήθηκε με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο επικεφαλής του είδε διαδοχικά τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Γκι Φερχόφσταντ και τον Τζιάνι Πιτέλα και συζήτησε μαζί τους για την προσπάθεια των Ελλήνων να σταθούν όρθιοι μετά από τόσα χρόνια κρίσης, αλλά και τον ρόλο της Ευρώπης σε μια εποχή που οι εθνικισμοί και οι λαϊκισμοί απειλούν ότι σημαντικότερο έφτιαξαν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση, και στις τρεις συναντήσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να κάνουν αλλαγές προς όφελος των πολλών κοιτάζοντας κάθε φορά τα κομματικά τους ακροατήρια.

Για τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι ανεξαρτήτως των λαθών ή των καθυστερήσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, το ΔΝΤ έχει μεγάλη ευθύνη για το αδιέξοδο που διαφαίνεται και πως συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και πιέζει τα πράγματα στα άκρα.

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφέρει το Ποτάμι, συμφώνησε με τη διαπίστωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών αυτό που προέχει σε αυτή τη διεθνή συγκυρία είναι να περιοριστεί ο ρόλος των φανατικών -ακροδεξιών και ακροαριστερών- που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη. 

Για το ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Βέμπερ εκτίμησε ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί την αποχώρηση του ΔΝΤ αξεπέραστο εμπόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter