ΣτΕ: Απερρίφθησαν οι προσφυγές του Δήμου Χαϊδαρίου κατά της πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

ΣτΕ: Απερρίφθησαν οι προσφυγές του Δήμου Χαϊδαρίου κατά της πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Απερρίφθησαν οι προσφυγές του οι οποίες είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο Δήμος Χαϊδαρίου, ζητώντας να ακυρωθούν οι δυο διαγωνισμοί για την πώληση του Σκαραμαγκά.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Μαΐου του 2022 η Ολομέλεια του ΣτΕ συνήλθε σε διάσκεψη για τις δύο υποθέσεις του Δήμου Χαϊδαρίου, με εισηγήτρια τη Σύμβουλο Αγάπη Γαλενιανού-Χαλκιαδάκη.

Το Δικαστήριο απέρριψε την πρώτη αίτηση ακυρώσεως του Δήμου Χαϊδαρίου κατά της προκήρυξης της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου – ΕΤΑΔ ΑΕ για τη διενέργεια ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, με αντικείμενο την πώληση ακινήτου-τμήματος της έκτασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και της από 7.7.2021 απόφασης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, περί ανακήρυξης οριστικού πλειοδότη, καθώς έκρινε ότι πρόκειται περί ιδιωτικής διαφοράς.

Επίσης, το Δικαστήριο απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου. Η αίτηση ακύρωσης στρεφόταν κατά της πρόσκλησης του ειδικού διαχειριστή της ΕΝΑΕ για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού, με αντικείμενο την εκποίηση ενός ενιαίου λειτουργικού συνόλου περιουσιακών στοιχείων της, αποτελούμενου από οικόπεδο 350.745,10 τ.μ. με βιοτεχνικές – βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Και σε αυτή την περίπτωση το Δικαστήριο έκρινε «ότι στερείται δικαιοδοσίας για την εκδίκασή της, δεδομένου ότι πρόκειται περί ιδιωτικής διαφοράς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter