ΣτΕ: Επικαλέστηκαν την ανύπαρκτη κατασκευή ΜΕΘ για να μη δώσουν αναδρομικά στους συνταξιούχους

ΣτΕ: Επικαλέστηκαν την ανύπαρκτη κατασκευή ΜΕΘ για να μη δώσουν αναδρομικά στους συνταξιούχους

Μάλλον ως αστείο μπορούν να εκληφθούν οι ισχυρισμοί των συνηγόρων του Δημοσίου κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ αναφορικά με της αιτήσεις ακυρώσεως συνταξιούχων σε περικοπές που τους είχαν επιβληθεί στις συντάξεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι συνήγοροι του Δημοσίου υποστήριξαν πως υπάρχουν ταμιακές δυσκολίες λόγω της πανδημίας και άρα θα πρέπει να απορριφθούν οι αιτήσεις των συνταξιούχων λόγω υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

Μεταξύ των όσων ανέφεραν είναι πως λόγω της πανδημίας δαπανήθηκαν χρήματα για να αυξηθούν και οι ΜΕΘ. Ναι καλά ακούσατε. Την ώρα που οι θάνατοι από κορονοϊό κοντεύουν τους 5.000 και οι γιατροί εδώ και μήνες φωνάζουν διαρκώς ότι δεν έχουν ΜΕΘ, οι συνήγοροι ανακάλυψαν ακριβώς τα αντίθετο. Άλλοι λόγοι που πρόβαλλαν ήταν η πρόσφατη κρίση στον Έβρο με την Τουρκία, η αγορά των 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale, η αγορά δύο μεταχειρισμένων φρεγατών, το μεταναστευτικό, κτλ.

Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει συνδικαλιστικοί φορείς, όπως είναι, μεταξύ των άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και ατομικά συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter