ΣτΕ: Επικύρωσε την απόλυση εφοριακού που νόθευε δημόσια έγγραφα

ΣτΕ: Επικύρωσε την απόλυση εφοριακού που νόθευε δημόσια έγγραφα

Εφοριακός νόθευε δημόσια έγγραφα με αλλαγή χρονολογιών προκειμένου να γλυτώνουν εταιρείες την καταβολή εισφορών στο ΤΕΒΕ.

Μετά την ποινική καταδίκη της, το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε τώρα και την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που της είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με την σε βάρος της κατηγορία, η εφοριακός πλαστογράφησε το έτος σε διακοπή εργασιών Ομόρρυθμης Εταιρείας έτσι ώστε να παραπλανηθούν οι υπάλληλοι του ΤΕΒΕ και της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων και να πληρωθούν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Το ίδιο έκανε και σε άλλες εταιρείες προκαλώντας ζημία χιλιάδων ευρώ στο ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, κ.λπ.

Η ίδια υποστήριζε ότι η πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από τη Διοικητική Δικαιοσύνη ήταν αντισυνταγματική και μη νόμιμη γιατί δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος που προβλέπει την προηγούμενη ακρόαση του εγκαλουμένου, καθώς και ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή αναλογικότητας γιατί η ποινή είναι… μεγάλη σε σχέση με το τελεσθέν αδίκημα.

Η ποινική απόφαση πάντως της φυλάκισης των 6 μηνών με τριετή αναστολή που της είχε επιβληθεί για πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση έχει καταστεί αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου, ήδη από το 2008.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter