Για να γλιτώνουν εταιρείες το ΤΕΒΕ

ΣτΕ: Επικύρωσε την απόλυση εφοριακού που νόθευε δημόσια έγγραφα

Εφοριακός νόθευε δημόσια έγγραφα με αλλαγή χρονολογιών προκειμένου να γλυτώνουν εταιρείες την καταβολή εισφορών στο ΤΕΒΕ.

Μετά την ποινική καταδίκη της, το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε τώρα και την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που της είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με την σε βάρος της κατηγορία, η εφοριακός πλαστογράφησε το έτος σε διακοπή εργασιών Ομόρρυθμης Εταιρείας έτσι ώστε να παραπλανηθούν οι υπάλληλοι του ΤΕΒΕ και της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων και να πληρωθούν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Το ίδιο έκανε και σε άλλες εταιρείες προκαλώντας ζημία χιλιάδων ευρώ στο ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, κ.λπ.

Η ίδια υποστήριζε ότι η πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από τη Διοικητική Δικαιοσύνη ήταν αντισυνταγματική και μη νόμιμη γιατί δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος που προβλέπει την προηγούμενη ακρόαση του εγκαλουμένου, καθώς και ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή αναλογικότητας γιατί η ποινή είναι... μεγάλη σε σχέση με το τελεσθέν αδίκημα.

Η ποινική απόφαση πάντως της φυλάκισης των 6 μηνών με τριετή αναστολή που της είχε επιβληθεί για πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση έχει καταστεί αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου, ήδη από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.