ΣτΕ: Νόμιμη η αύξηση των θέσεων παρέδρων και εισηγητών στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αυξάνονται κατά δύο οι θέσεις των παρέδρων και κατά οκτώ οι θέσεις των εισηγητών στην Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το επίμαχο σχέδιο προεδρικού διατάγματος κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ από τον υπουργό Δικαιοσύνης ,Μιχάλη Καλογήρου, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γεώργιο Χουλιαράκη.

Η αύξηση, συνολικά κατά 10, των δικαστών στην Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη, λόγω της αυξανόμενης συσσώρευσης των υποθέσεων, όπως τονίζεται στην εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η υπό σύσταση θέσεις των δυο παρέδρων θα πληρωθούν μετά το 2026 και οι οκτώ θέσεις των εισηγητών από το 2019 και μετά, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν εσωτερικές αποσπάσεις δικαστών, όποτε δεν θα επέλθει επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα οι σύμβουλοι Επικρατείας καταγράφουν στην γνωμοδότηση τους, πως πρέπει είναι το κείμενο του σχεδίου διατάγματος, υποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συντάσσονται τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.