ΣτΕ: «Πόρτα» σε χιλιάδες συνταξιούχους ενστόλους για την προσωπική διαφορά

ΣτΕ: «Πόρτα» σε χιλιάδες συνταξιούχους ενστόλους για την προσωπική διαφορά

Δεν πρόκειται να λάβουν την περιβόητη προσωπική διαφορά οι συνταξιούχοι τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας. Aυτο απόφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ αριθμόν 668/2021 αποφάση για το ζήτημα της καταβολή του εφάπαξ χρηματικού ποσού, που καλύπτει τη διαφορά μεταξύ των συντάξεων που δικαιούνταν να λάβουν.

Πιο αναλυτικά το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, με την οποία οι απόστρατοι ένστολοι ζητούσαν να τους καταβληθεί εφάπαξ χρηματικό ποσό το οποίο και θα καλύπτει τη διαφορά μεταξύ των συντάξεων που δικαιούνταν να λάβουν, βάσει των ειδικών μισθολογικών διατάξεων και αυτό που πραγματικά τους καταβλήθηκε, κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μεταξύ μνημονιακών νόμων.

Ειδικότερα, προβλέφθηκε νομοθετικά ότι η καταβολή στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, εφ’ άπαξ χρηματικού ποσού, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του ν. 4093/2012 και αυτής που πράγματι τους κατεβλήθη, σε συνδυασμό με τους εν συνεχεία νόμους που εκδόθηκαν (νόμοι 4387/2016 και 4575/2018), δεν επηρεάζει τον επανϋπολογισμό-αναπροσαρμογή των συντάξεων κατά το άρθρο 14 του νόμου 4387/2016.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter