Απορρίφθηκαν οι προσφυγές κατοίκων

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή γκαράζ μπροστά από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κατασκευή τετραώροφου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία του Α΄ νεκροταφείου Αθηνών ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.

Με δύο αποφάσεις του το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις έντεκα κατοίκων της περιοχής του Μετς που ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2010 με την οποία είχε εγκριθεί η οριστική μελέτη για την κατασκευή του τετραώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά στην είσοδο του Α’ Νεκροταφείου των Αθηνών στη συνοικία του Μετς.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν επίσης να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης της επίμαχης έκτασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Metropolitan Athens Park, η παραχώρηση της έκτασης στην εν λόγω εταιρεία έως τον Αύγουστο του 2040, η κοπή 110 περίπου δένδρων, κ.λπ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις στις επίμαχες αιτήσεις δεν περιλαμβάνονταν οι ειδικοί και αυτοτελείς λόγοι ακυρώσεως της προσβαλλόμενης απόφασης και σύμβασης παραχώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.