ΣτΕ: Τα πάντα για πάρτη του για το πόθεν έσχες

ΣτΕ: Τα πάντα για πάρτη του για το πόθεν έσχες

Μετά_x000D_
την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πόθεν έσχες, που επιτρέπει_x000D_
πρακτικά στους δικαστές να μην καταθέτουν δήλωση, οι Ενώσεις Δικαστών και_x000D_
Εισαγγελέων δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να το πράξουν. 

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε νέα υπουργική απόφαση, όπως είχε προαναγγείλει,  η οποία συμμερίζεται τις παρατηρήσεις του ΣτΕ που καθιστούσαν αντισυνταγματικές πλευρές του προηγούμενου νόμου.

Μετά τη νέα απόφαση Παπαγγελόπουλου, δικαστές και εισαγγελείς είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες μέχρι αύριο, όπως εξάλλου και οι υπόλοιποι υπόχρεοι (δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί κλπ.), διαφορετικά θα είναι παράνομοι.

Η απόφαση Παπαγγελόπουλου,  που καλώς απαιτεί να καταθέτουν οι υπόχρεοι δήλωση πόθεν έσχες, έχει δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις στο ΣΤΕ.

Ο πρόεδρος Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος βρίσκεται σε συνέδριο, αναζητείται, προκειμένου οι Ενώσεις να κάνουν νέες αιτήσεις ακύρωσης και αναστολών της νέας ΚΥΑ, με την οποία υποχρεούνται να συμμορφωθούν.

Προφανώς πρόκειται για μια προκλητική διαδικασία, καθώς οι δικαστές, για ακόμη μία φορά τα θέλησαν όλα δικά τους, ενώ και πάλι αντιμετωπίζουν υποθέσεις που τους αφορούν, και μάλιστα αναιρούν το ίδιο το πόθεν έσχες, μέσα σε μερικές ώρες, όταν σχετικά αιτήματα των πολιτών “κρατούνται” για εξέταση επί μήνες.

Αναλυτικά η νέα απόφαση Παπαγγελόπουλου:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/10/20/59e9ce82cd3a1868a61e7df5.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter