Τραγέλαφος για το πόθεν έσχες

ΣτΕ: Τα πάντα για πάρτη του για το πόθεν έσχες

Φωτογραφία αρχείου

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πόθεν έσχες, που επιτρέπει πρακτικά στους δικαστές να μην καταθέτουν δήλωση, οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να το πράξουν. 

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε νέα υπουργική απόφαση, όπως είχε προαναγγείλει,  η οποία συμμερίζεται τις παρατηρήσεις του ΣτΕ που καθιστούσαν αντισυνταγματικές πλευρές του προηγούμενου νόμου.

Μετά τη νέα απόφαση Παπαγγελόπουλου, δικαστές και εισαγγελείς είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες μέχρι αύριο, όπως εξάλλου και οι υπόλοιποι υπόχρεοι (δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί κλπ.), διαφορετικά θα είναι παράνομοι.

Η απόφαση Παπαγγελόπουλου,  που καλώς απαιτεί να καταθέτουν οι υπόχρεοι δήλωση πόθεν έσχες, έχει δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις στο ΣΤΕ.

Ο πρόεδρος Νίκος Σακελλαρίου, ο οποίος βρίσκεται σε συνέδριο, αναζητείται, προκειμένου οι Ενώσεις να κάνουν νέες αιτήσεις ακύρωσης και αναστολών της νέας ΚΥΑ, με την οποία υποχρεούνται να συμμορφωθούν.

Προφανώς πρόκειται για μια προκλητική διαδικασία, καθώς οι δικαστές, για ακόμη μία φορά τα θέλησαν όλα δικά τους, ενώ και πάλι αντιμετωπίζουν υποθέσεις που τους αφορούν, και μάλιστα αναιρούν το ίδιο το πόθεν έσχες, μέσα σε μερικές ώρες, όταν σχετικά αιτήματα των πολιτών "κρατούνται" για εξέταση επί μήνες.

Αναλυτικά η νέα απόφαση Παπαγγελόπουλου:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.