Στεφανής όπως Διαματάρης; Αναπάντητα τα ερωτήματα για τα μάστερ του υφυπουργού Άμυνας

Στεφανής όπως Διαματάρης; Αναπάντητα τα ερωτήματα για τα μάστερ του υφυπουργού Άμυνας

Νέα υπόθεση… «Διαματάρη» έρχεται στη δημοσιότητα με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ «άναψε» φωτιές μετά την αποκάλυψη ότι το πανεπιστήμιο από το οποίο ισχυρίζεται πως διαθέτει MBA, δεν παρέχει τέτοιου είδους μεταπτυχιακά. Επίσης, όπως επισημαίνει το άρθρο το ένα μεταπτυχιακό απουσιάζει από τον ιστότοπο της κυβέρνησης ενώ δεν φαίνεται από πού το απέκτησε. 

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για Στεφανή: «Βάφτισε» MBA ένα απλό σεμινάριο

Προβληματισμός δε υπάρχει και για το αντικείμενο των σπουδών του κ. Στεφανή θέτοντας το εύλογο ερώτημα για το αν έχουν αναγνωριστεί τα μεταπτυχιακά του από τον αρμόδιο ελληνικό φορέα ΔΟΑΤΑΠ.

Η απάντηση Στεφανή

Μετά τη αποκάλυψη του εν λόγω δημοσιεύματος, ο κ. Στεφανής έσπευσε να δημοσιεύσει τα πτυχία του προκειμένου να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

«Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται)» τονίζει σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: «Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου».

Στην ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός τονίζει πως ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Δείτε αναλυτικά τα πτυχία που δημοσίευσε




Να υπερασπιστεί τον κ. Στεφανή έσπευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος χαρακτήρισε «ανήθικη» την επίθεση στον υφυπουργό και χαρακτηρίζει τον κ. Στεφανή διακεκριμένο αξιωματικό που έφτασε στο ανώτατο αξίωμα του ΓΕΣ, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του.

Η απάντηση της ΕΦΣΥΝ

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ο υφυπουργός Άμυνας προσπάθησε να αποδείξει πως το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο δημοσιεύοντας τα πτυχία του, στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ευχαριστούμε τους κ.κ. Πέτσα και Στεφανή που επιβεβαίωσαν πανηγυρικά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.». Από τα έγγραφα των τίτλων σπουδών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. υφυπουργός προκύπτουν δύο πράγματα.

1. Το πρώτο MBA που υποτίθεται ότι κατείχε και ήταν αναρτημένο στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ (και απουσίαζε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης) είναι ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης (certificate). Θα ήταν ευχής έργον να μας εξηγήσουν ο κ. Στεφανής και η κυβέρνηση σε ποια χώρα του κόσμου ένα certificate λογίζεται ως MBA.

2. Το δεύτερο MBA τελικά (από τις ΗΠΑ) δεν ήταν MBA… αλλά MSc. Δέκα χρόνια τώρα ο κ. Στεφανής δήλωνε ότι έχει MBA, ενώ το πτυχίο του αναφέρει MSc. Μάλλον θα έπρεπε να ευχαριστεί την εφημερίδα μας που τον βοήθησε να… θυμηθεί τι είδους πτυχίο κατέχει.

Στην ουσία του πράγματος τώρα. Ο κ. Στεφανής αντί να ζητήσει συγγνώμη που εδώ και χρόνια παραπλανεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους του -και πλέον, από τη θέση του υφυπουργού, τον ελληνικό λαό- δηλώνοντας πως έχει δύο MBA, ενώ δεν έχει κανένα (παρά μόνο ένα MSc), επιτίθεται στην «Εφ.Συν.» και κάνει λόγο για «εκ του πονηρού ερωτώντες». Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για «ανήθικη επίθεση» της εφημερίδας μας εις βάρος του κ. Στεφανή.

Με πρόσφατη την περίπτωση του παραιτηθέντα κ. Διαματάρη (για μεταπτυχιακό που επίσης δεν κατείχε), νομίζουμε ότι η κυβέρνηση των… αρίστων θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική στα όσα λέει. Ειδικά όταν και σήμερα πιάστηκε να ψεύδεται, στην περίπτωση του κ. Στεφανή.

Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα παραμένουν.

3. Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τo μεταπτυχιακό που φέρεται πως κατέχει ώστε να είναι σύννομο με την ελληνική νομοθεσία; Έπαιξε το μεταπτυχιακό ρόλο στην ανέλιξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι;

4. Τα εν λόγω μεταπτυχιακά και… πιστοποιητικά, έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ο κ. Στεφανής;

Περισσότερα, αύριο στην έντυπη ΕΦ.ΣΥΝ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter