Στέφανος Κασσελάκης: Επίσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τα ΕΑΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Επίσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τα ΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας.

Δείτε επίσης – Κασσελάκης στο Άουσβιτς: «Ας είναι για αιώνες κραυγή απελπισίας και προειδοποίηση για την ανθρωπότητα»

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09:30 επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

11:00 επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

14:00 επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας

Τα κριτήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Σε ανακοίνωση του τομέα Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις ανακοινώσεις για την αγορά έως και 40 F-35 από τις ΗΠΑ, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρει ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια για τα προγράμματα αυτά.

Αναλυτικά, αναφέρονται τα κάτωθι:

  • να ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες στη βάση ενός ολοκληρωμένου και μελετημένου σχεδιασμού που να στηρίζεται στην προτεραιοποίηση, στις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και στην διαφάνεια
  • να υπάρχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην καθίστανται απλοί πελάτες ξένων αμυντικών βιομηχανιών αλλά να δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τη χώρα τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας και τεχνογνωσίας
  • να πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της αναγκαίας ανάπτυξης του κοινωνικού της κράτους.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter