Στέφανος Κασσελάκης: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Στέφανος Κασσελάκης: Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Τον σκάλισαν, τον ανασκολόπισαν, του άδειασαν τις τσέπες, τρύπωσαν στα μέσα και τα έξω του και κατέληξαν: Χαλβάς! Φλώρος, βουτυρομπεμπές, αμερικανάκι. Και γκέι από πάνω. Που δεν κατάλαβε πού ήρθε και τι τον περιμένει στη χώρα που έκανε καν και καν πολιτικούς μια χαψιά. Δεν κάνει το παιδί, όπως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδεσαν κόμπο και διατυμπάνιζαν στα κανάλια και στις παντός είδους συνάξεις. Ενα μείγμα Τραμπ και Μπέπε Γκρίλο, τέκνο της διαπλοκής και τεκνό των μεγάλων συμφερόντων, που μπερδεύει τη Φλώρινα με τη Φλόριντα. Θα κάνει τη φιγούρα του και ούτε κιχ θα προλάβει να βγάλει όταν πέσει στον λάκκο που του ανοίγουμε.

Αυτά συνόδευαν την ξαφνική του εμφάνιση στο προσκήνιο της μάχης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι που ήρθε η πρώτη πανταχούσα και εκλέχτηκε πανηγυρικά πρόεδρος του κόμματος. Και ύστερα ήρθε η άλλη, με την αντιγραφή της φράσης του Ανδρέα: «Εθεσαν τον εαυτό τους εκτός κόμματος»! Και αποδείχτηκε πια ότι ο Κασσελάκης είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Οταν λέει ότι ήρθε για να μείνει, το εννοεί μέχρι διαγραφής των τοτέμ. Οχι there is a new kid, αλλά there is a new sheriff in town. Και το εννοεί επίσης ότι θα τιμήσει την εντολή που πήρε, η οποία είναι απλή για όσους θέλουν να καταλάβουν: Τελείωνε με τους ιδιοκτήτες, που κόστισαν πολύ ακριβά στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέχεια ήταν και παραμένει εξόχως διδακτική για όσους μωραίνει Κύριος. Η εμπάθεια, τα σύνδρομα, η εξαφάνιση της σοβαρότητας και της πολιτικής οδήγησαν στην εικόνα που βλέπουμε όλοι: Ο Τζουμάκας, ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Βίτσας, τα βαριά βιογραφικά, οι προστάτες των αξιών και των αξίων της Αριστεράς να βομβαρδίζουν σε βαθμό διάλυσης το κόμμα που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται. Να κάνουν κουρελόχαρτο τη βασική του αρχή, τη δημοκρατία. Να περιφρονούν τη θέληση της πλειοψηφίας των μελών του. Να κυκλοφορούν στα κανάλια της διαπλοκής για να γκρεμίσουν κάθε ίχνος εμπιστοσύνης όχι μόνο στον Κασσελάκη αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στον εαυτό τους βεβαίως.

Και ο φυτευτός να υπερασπίζεται τη θέληση της πλειοψηφίας, το κόμμα, την ενότητα, τις αρχές του. Να στέκεται απέναντι στον Μητσοτάκη τη στιγμή που «οι άλλοι» στέκονται απέναντι στον ίδιο. Και να επιβεβαιώνεται έτσι γιατί τα μέλη του κόμματος τον ψήφισαν μαζικά. Γιατί δεν αντέχουν άλλη υπονόμευση, άλλη πολιτική χάβρα, άλλες απαιτήσεις ιδιοκτησίας, άλλες ομπρέλες ιδιοτέλειας. Ο Κασσελάκης είναι ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί ή να χαθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι όμως που τον πολεμούν χωρίς περίσκεψη, χωρίς αρχές, με όρους συκοφαντίας είναι ένα στοίχημα στημένο. Με σίγουρα χαμένη την Αριστερά. Για τους σίγουρα κερδισμένους δεν χρειάζεται σοφία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter